3 dividend aandelen 2022

3 veilige waarde-aandelen om in te beleggen voor 2022

Elk jaar brengt weer nieuwe kansen op de beurs met zich mee. Dat zal ook in het jaar 2022 niet anders zijn. Naast de nodige groeiaandelen in de portefeuille, is het verstandig om ook een stukje zekerheid in te bouwen. Het kopen van verschillende veilige waarde-aandelen is dan ook zeker geen overbodige luxe, in tegendeel. Ben jij ook van plan om in het jaar 2022 een stukje extra veiligheid in te bouwen in jouw beleggingsportefeuille? Dan hebben wij in dit artikel alvast 3 potentieel interessante aandelen op een rijtje gezet waar je naar zou kunnen kijken.

1.) Mondelēz International (MDLZ)

Als eerste gaan we het op deze pagina even hebben over Mondelēz International. Voor deze multinationale voedselconglomeraat geldt dat ze voorheen door het leven ging als Kraft Foods. Let wel, het ging hierbij uitsluitend om de snackdivisie. Wanneer we naar het aanbod kijken van Mondelēz International kunnen we vaststellen dat met een aandeel van 80 procent in omzet, vooral de koekjes en chocolade van het merk zeer belangrijk zijn.

 

Mondelez aandeel merken

 

Voor de overige 20 procent van de omzet geldt dat ze wordt gerealiseerd door de verkoop van zaken zoals dranken, kaas, kauwgom en snoepgoed. Enkele bekende merken die toebehoren aan dit bedrijf zijn onder meer:

  • Milka
  • Côte d’Or
  • Toblerone
  • LU
  • Prince
  • Stimorol

Sinds jaar en dag wordt Mondelēz International bestempeld als een betrouwbaar en defensief aandeel dat ook nog eens een dividend uitbetaald aan haar aandeelhouders. Dit dividend (welke op moment van schrijven 2,3% procent bedraagt) is een dubbeltje op z’n kant. Toegegeven, het dividendrendement is niet bijster indrukwekkend. Dit komt doordat het bedrijf in het verleden een aantal keer de knip zette in haar dividend. Voor beleggers die vooral op zoek zijn naar zogenaamde “dividend growth stocks” is de keuze voor het aandeel Mondelez International dan mogelijk niet de meest interessante keuze. Toch is dit zeker een mooi, defensief aandeel dat beslist te overwegen valt om in investeren in het jaar 2022.

 

2.) American States Water (AWR)

American States Water met ticker AWR is een gereguleerd waterbedrijf dat tot één van de belangrijkste van de Verenigde Staten wordt gerekend. In het bijzonder in tijden dat de marktomstandigheden onduidelijk zijn is het niet onbelangrijk om een beetje veiligheid in te kunnen bouwen in je beleggingsportefeuille. Eén van de mogelijkheden om dit te kunnen doen is investeren in American States Water.

In eerste instantie kan er worden vastgesteld dat dit bedrijf deel uitmaakt van de S&P 500 index. Dit betekent dat ze bij de 500 grootste beursgenoteerde bedrijven hoort van de Verenigde Staten. Dat is echter niet alles. Daarnaast geldt voor dit aandeel dat het een zogenaamde Dividend King is. Op moment van schrijven is er dan ook sprake van maar liefst 67 opeenvolgende jaren waarin het dividend van het bedrijf werd verhoogd. Dat is toch best indrukwekkend.

Niet alleen de status als gereguleerd waterbedrijf, maar ook zeker de uitstekende en langlopende contracten zorgen ervoor dat het aandeel van American States Water zelfs bij een beurscrash doorgaans niet al te zwaar wordt geraakt. De contracten die het bedrijf lopende heeft, beschikken niet zelden over een looptijd van 50 jaar en hebben betrekking tot militaire basissen. Voor het management geldt dat ze heeft aangekondigd dat ze graag een jaarlijkse groei van minstens 7 procent voor het dividend wil realiseren. Dit zorgt ervoor dat dit veilige aandeel zeker op de radar moet staan voor defensief georiënteerde beleggers.

3.) Nestlé (NESN)

Het derde aandeel dat wordt aanzien als een zeer veilige haven in onzekere tijden is het Nestlé aandeel. Het aandeel noteert aan de beurs van Zwitserland in de Zwitserse Frank. Nestlé is een voedingsmiddelenconcern dat erom bekend staat door de jaren heen een vrij consequente groei te hebben gerealiseerd. Zelfs tijdens de verschillende crashes die de beurs heeft doorgemaakt is het aandeel erin geslaagd om het hoofd doorgaans goed boven water te houden.

Nestle merken aandeel

Niet alleen is het zo dat Nestlé haar investeerders een vrij stabiel koersverloop aanbiedt, daarnaast is het eveneens zo dat ze erom bekend staat een zeer betrouwbaar dividend uit te betalen. Het dividendrendement van het Nestlé-aandeel bedraagt op moment van schrijven een niet onaantrekkelijke 2,42 procent. Bovendien kan er worden vastgesteld dat dit dividendrendement door de jaren heen vaak is verhoogd. Het spreekt dan ook voor zich dat investeerders in Nestlé meer dan beloond worden voor hun financiële inspanningen. Ben jij in ieder geval nog op zoek naar een extra veilig aandeel om in te gaan beleggen in 2022? Kijk je daarvoor ook graag in de richting van Europese aandelen? Dan kan de keuze voor Nestlé al snel zijn gemaakt.

Waar kan ik deze aandelen kopen?

De besproken aandelen zijn beschikbaar en kunnen worden aangekocht door een gratis rekening te openen via onderstaande brokers:

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van onze nieuwste artikelen in je mailbox?

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-