Aandeel AbbVie

Farmacie: 3 redenen om te beleggen in botox-aandeel Abbvie

Beleggers die met hun beleggingsportefeuille graag blootstelling willen hebben aan de farmaceutische industrie, lopen al gauw uit tegen Big Pharma bedrijven zoals Pfizer en Johnson & Johnson. Een andere grote speler is AbbVie.

Het aandeel Abbvie kan de afgelopen op steeds meer interesse rekenen van beleggers. Dit komt niet alleen omwille van haar bijzonder succesvolle medicijn Humira, maar ook als gevolg van een betrouwbaar dividend die het biedt aan beleggers.  In dit artikel geven we 3 redenen waarom het interessant is om het aandeel AbbVie te overwegen.

1. Humira is één van ’s werelds succesvolste medicijnen

De eerste reden waarom het interessant zou kunnen zijn om te beleggen in AbbVie is blockbuster medicijn Humira. Dit is wereldwijd het best verkopende medicijn voor psoriasis en reuma. Het spreekt voor zich dat dit een belangrijke troef is voor het bedrijf. Jaarlijks weet AbbVie een enorme omzet met dit succesvolle medicijn te genereren.

Humira medicijn

Dit gezegd hebbende moeten dienen beleggers wel rekening houden met een risico. Het is namelijk zo dat het AbbVie patent op Humira verloopt in het jaar 2023. Dit betekent dat het vanaf 2023 voor concurrenten mogelijk is om een soortgelijk medicijn op de markt te brengen.

Verschillende bedrijven hebben ondertussen in ieder geval zowel voor de Europese als voor de Amerikaanse markt aangekondigd met een eigen variant op Humira uit te zullen pakken. AbbVie speelt hier de afgelopen jaren op in, door haar medicijnenaanbod flink te diversifiëren.

2. Overname Allergan

De tweede reden is de overname van Allergan in 2020. Allergan is een bekende producent van botox. De overname heeft ervoor gezorgd dat het risicoprofiel van de onderneming aanzienlijk is verbeterd. Door de overname van Allergan is AbbVie plots actief op compleet andere gebieden dan voorheen.

Daarnaast geldt voor Allergan dat er sprake is van een enorm groeipotentieel. Dit komt onder andere doordat de vraag naar botox voor medische doeleinden door de jaren heen steeds meer toeneemt. Analisten zijn het er over het algemeen over eens dat de overname wel eens zeer goed zou kunnen uitpakken. De porfolio wordt verbreed en het biedt een zonnig toekomstperspectief.

Botox Allergan Abbvie

3. Betrouwbaar dividend

De derde reden is het betrouwbare dividend dat wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Bovendien is er sprake van een mooi groeidividend. Op het moment van schrijven betreft het dividend van AbbVie 3,75%. Op dividend gebied mag het zich hierdoor één van de betere dividendbetalers noemen in de farmaceutische sector. Het dividend ligt bovendien een stukje hoger in vergelijking met de concurrerende farmaceuten Pfizer en Johnson & Johnson.

Conclusie: Is AbbVie een interessant aandeel?

Bovenstaande redenen zouden interessant kunnen zijn om het aandeel AbbVie te kopen. Er zijn heel wat voordelen aan dit farmaceutisch bedrijf verbonden, maar daar staat tegenover dat er ook enkele risico’s zijn die je niet over het hoofd mag zien. In het bijzonder het vervallen van het patent van Humira is iets waar rekening mee gehouden dient te worden. Voor dividendbeleggers zou AbbVie een mooie toevoeging aan de portefeuille kunnen zijn.

Waar kan ik deze aandelen kopen?

De besproken aandeel zijn beschikbaar en kunnen worden aangekocht door een gratis rekening te openen via onderstaande brokers:

 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-