Beleggen in water

Beleggen in water: 3 redenen en 4 interessante aandelen om erin te beleggen

Dat goud een waardevol edelmetaal is hoeven we niemand meer te vertellen. Een belangrijk onderdeel van de waarde van goud is het gevolg van de schaarste van het edelmetaal. Iets wat schaars is en toch vaak wordt gebruikt vaak de neiging om in waarde te stijgen. Dit zien we op lange termijn bij edelmetalen, maar ook bij water.

We staan er als belegger misschien wel te weinig bij stil, maar drinkwater wordt steeds schaarser. Niet zelden is het zo dat er in verschillende regio’s in de wereld tijdens de zomermaanden problemen optreden… en dan hebben we het echt niet alleen over de droge Afrikaanse vlaktes. Heb jij water nog niet overwogen als potentiële investering voor jouw portefeuille? Dan is het misschien de hoogste tijd om dit te heroverwegen.

3 redenen om in water te beleggen

Het merendeel van de beleggers hebben ongetwijfeld al eens nagedacht over beleggen of investeren in bijvoorbeeld zilver en goud. De kans is echter bijzonder groot dat je nog niet hebt nagedacht hebt over beleggen in water. Waarom eigenlijk niet? Net als edemetalen kunnen we namelijk stellen dat water een bijzonder kostbaar goed aan het worden is. De tijd dat we onbezorgd drinkwater konden verbruiken behoort inmiddels tot het verleden. Er zijn in ieder geval minstens drie goede redenen aan te halen waarom elke belegger eigenlijk naar water zou moeten kijken, namelijk:

  1. De waterschaarste zal naar verwachting alleen maar gaan toenemen
  2. Aandelen van nutsbedrijven staan erom bekend vrij veilig te zijn
  3. Vaak keren waterbedrijven een dividend uit

We begrijpen uiteraard dat je als investeerder mogelijks niet meteen zal denken aan water, maar toch kan deze de geldkraan aardig doen openzetten. Heel wat mensen die er enkele jaren geleden reeds voor hebben gekozen om te investeren in water gerelateerde bedrijven of bijvoorbeeld fondsen hebben daar inmiddels de vruchten van weten te plukken.

4 interessante water aandelen om in te beleggen

Er bestaan tegenwoordig verschillende mogelijkheden voor mensen die graag zouden willen beleggen in watergerelateerde aandelen. Enkele van ’s werelds meest interessante opties op dit vlak luisteren naar namen zoals bijvoorbeeld:

  • American States Water Co;
  • American Water Works;
  • Xylem;
  • Geberit;

Lang niet voor alle bovenstaande bedrijven geldt dat ze nutsbedrijven zijn die water leveren. Wel hebben alle aangehaalde ondernemingen iets met water(besparing) te maken. Ook interessant om te weten is dat niet alle aangegeven aandelen op de Amerikaanse beurs noteren. Geberit is bijvoorbeeld een populair Zwitsers aandeel dat bekend staat om een uitstekende bedrijfsvoering, maar bovendien ook nog eens een prima dividend uitbetaald aan haar investeerders.

Het spreekt voor zich dat bovenstaande opties slechts enkele van de vele mogelijkheden zijn die er bestaan. Er zijn nog veel andere wateraandelen waarin je kunt beleggen. Een goed eigen onderzoek zal zonder twijfel interessante kansen duidelijk maken. Even goed je eigen onderzoek doen zal dan ook zonder twijfel heel wat interessante opportuniteiten duidelijk maken. Hierdoor kan jij investeren in water precies op die manier zoals jij dat het liefste wil.

Beleggen in een kansrijke water ETF

Het is best mogelijk dat je, je er niet helemaal goed bij voelt om te gaan beleggen in aandelen van individuele waterbedrijven. In dit geval kun je er voor kiezen te investeren in een water ETF. De bekendste ETF op dit vlak luistert naar de naam ‘iShares Global Water UCITS ETF’. Voor deze ETF geldt dat ze bestaat uit 50 verschillende bedrijven verspreid over de wereld die allemaal actief zijn binnen de watersector. Dit zorgt ervoor dat je direct bent verzekerd van een uitstekende spreiding. Dit ondanks het zeer toegankelijke bedrag waardoor er kan worden geïnvesteerd in deze ETF.

Indien je gaat beleggen in deze ETF dien je er rekening mee te houden dat er sprake is van een Total Expense Ratio van 0,65 procent. Dit gaat ten koste van je rendement. Daar tegenover staat echter dat deze ETF haar investeerders ook een dividend uitkeert. Dit dividend bedraagt op moment van schrijven exact 1 procent. In ieder geval, wanneer je getriggerd bent om een investering te doen in water gerelateerde bedrijven zal je kunnen vaststellen dat de iShares Global Water UCITS ETF zeker en vast een interessante ETF is om voor te kiezen. Dit ondanks de toch iets hoger gelegen kosten die eraan verbonden zijn.

Waar kan ik deze aandelen kopen?

Deze aandelen kunnen worden gekocht via online broker Saxobank. Het platform van Saxobank staat bekend om de voordelige tarieven en gebruiksgemak.

Klik hier om een gratis beleggersrekening te openen

 

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-