consumentengoederen-aandelen

3 Europese aandelen uit de consumentensector

De kans is aanwezig dat je de dag begint met een douche en vervolgens een bak koffie of yoghurt naar binnen werkt. Als dit het geval is, dan is de kans vervolgens vrij groot dat je dit al jaren op dezelfde doet. Als consument gebruiken we iedere dag opnieuw allerlei artikelen.

Het feit dat we met z’n allen zo veelvuldig gebruikmaken van deze artikelen zorgt ervoor dat het als belegger de moeite waard kan zijn om eens in te zoomen op de bedrijven die deze producten aanbieden. In dit artikel maak je kennis met 3 Europese aandelen uit de consumentensector.

1.) Unilever (UNA)

Eén van de ongetwijfeld bekendst in de oren klinkende aandelen uit de consumentengoederensector is Unilever. Het aandeel wordt verhandeld op de Amsterdamse beurs onder de ticker UNA. Er zijn heel wat goede redenen te bedenken waarom dit aandeel eigenlijk bijna verplicht thuishoort op de watchlist van iedere belegger.

Allereerst is het Unilever één van de belangrijkste multinationals van Europa. Daarnaast beschikt het over een ongelooflijk breed en divers merk- en productaanbod. Enkele namen die toebehoren tot de portefeuille van Unilever zijn onder meer:

 • Ben & Jerry’s
 • Knorr
 • Lipton
 • Ola
 • Robijn
 • Cif
 • Axe
 • Dove
 • Zwitsal

De kans is dan ook groot dat je dagelijks gebruik maakt van één van de merken van Unilever. Doordat dit voor veel mensen geldt, staat het aandeel Unilever bekend als een defensief aandeel. In alle economische omstandigheden, zul je waarschijnlijk gebruik blijven maken van deze merken. Verder biedt Unilever haar aandeelhouders een mooi dividendrendement.  Op moment van schrijven bedraagt deze een aantrekkelijke 3,96%.

2.) Nestlé (NESN)

Op de tweede plaats staat een absolute topfavoriet van menig aantal beleggers. Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé SA met het hoofdkantoor in Vevey in Zwitserland wordt gezien als één van de belangrijkste en best presterende aandelen van Europa. Nestlé is onder andere groot in onderstaande producten:

 • Bronwater
 • Oploskoffie
 • (Chocolade)melk
 • Pasta
 • Yoghurt
 • Ontbijtgranen

Nestle merken aandeel

Nestlé kan worden gezien als een echte machine die stelselmatig geld genereert. De winsten zorgen ervoor dat het management eigenlijk ieder jaar het dividend verhoogd. Nestlé is vastbesloten een stabiele groei te realiseren en hecht sterk aan een daarmee samenhangend groeidividend. Voor dividendbeleggers klinkt dit als muziek in de oren.

Nestlé is één van de beste consumentengoederen aandelen van Europa, daarnaast wordt het bestempeld als één van de meest betrouwbare dividendaandelen die er op de Europese beurs zijn terug te vinden.

Nestlé noteert in de Zwitserse Frank

Er is nog een extra interessant voordeel verbonden aan beleggen in aandelen Nestlé. Voor het aandeel van Nestlé geldt namelijk dat het noteert aan de beurs van Zwitserland in de Zwitserse Frank. Op het vlak van valuta kun je op deze manier dus een beetje extra diversiteit implementeren in je beleggingsportefeuille.

Vaak is het namelijk zo dat beleggers uitsluitend over aandelen beschikken die noteren in de euro of de Amerikaanse dollar. Een beetje blootstelling aan de Zwitserse Frank is in dit geval mooi meegenomen.

3.) Louis Vuitton Moët Hennessy (MC)

Het derde aandeel uit deze lijst is misschien een beetje verrassend. Het gaat hierbij namelijk om het aandeel van het bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy. We hebben enigszins getwijfeld over het opnemen van dit aandeel in deze lijst, maar besloten om uiteindelijk om dit wel te doen. De afgelopen jaren is Louis Vuitton Moët Hennessy namelijk enorm lucratief geworden in het segment van luxe consumentengoederen.

Sinds het jaar 2015 heeft dit aandeel een indrukwekkende stijgende lijn laten optekenen. Tot het bedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy behoren de merken zoals hieronder op een rijtje gezet:

 • Ardbeg
 • Moët & Chandon
 • TAG Heuer
 • Christian Dior
 • Louis Vuitton
 • Hublot

Aandeel Louis Vuitton Moët Hennessy

Door te investeren in dit aandeel investeer je automatisch in een breed scala van de meest luxueuze merken die er op deze planeet zijn terug te vinden. Bovendien geldt voor dit aandeel dat er een klein dividend wordt uitgekeerd aan haar investeerders. Op het moment van schrijven wordt er 1,11% dividend uitgekeerd aan de aandeelhouders.

Wie met de portefeuille ook wat blootstelling wil hebben richting luxe consumentengoederen, kan dus eens een kijkje nemen in de richting van het aandeel van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Waar kan ik deze aandelen kopen?

De besproken aandeel zijn beschikbaar en kunnen worden aangekocht door een gratis rekening te openen via onderstaande brokers:

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van onze nieuwste artikelen in je mailbox?

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-