Aandeel Verizon

Het aandeel Verizon: één van de favoriete aandelen van Warren Buffet

Verizon, voluit Verizon Communications, staat bekend als één van de grootste Amerikaanse telecommunicatieconcerns. Het bedrijf is ontstaan uit een overname win het jaar 2000 van GTE door Bell Atlantic. Voor de transformatie was Bell Atlantic reeds gefuseerd met het bedrijf NYNEX. Dit gebeurde in het jaar 1997. De belangrijkste concurrent van het bedrijf is AT&T.

De gemiddelde jaaromzet van het Verizon Communications ligt rond de 130 miljard Amerikaanse dollar. Deze omzet wordt louter en alleen gedraaid binnen de Amerikaanse markt. Voor de activiteiten van het bedrijf geldt dat ze onder te verdelen zijn in twee categorieën. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen:

  1. Verizon Consumer Group
  2. Verizon Business Group

Voor de eerste geldt dat ze zich richten op de particuliere markt. Voor deze laatste geldt dat ze zich richten op de zakelijke markt. Verizon Consumer Group is goed voor ongeveer 70 procent van de totale omzet. Bovendien telt deze categorie een dikke 95 miljoen klanten.

Een absolute topfavoriet van Warren Buffett

Warren Buffett staat er om bekend te zweren bij waarde-aandelen die ook nog eens een mooi dividend uitbetalen. Wel, het mag duidelijk zijn dat het Verizon aandeel duidelijk aan de eisen van deze topbelegger voldoet. Sinds jaar en dag maakt het aandeel Verizon namelijk deel uit van de portefeuille van het investeringsbedrijf Berkshire Hathaway. Verizon weet de afgelopen jaren de winst per aandeel nog steeds vaak een stukje op te krikken. Bovendien is er sprake van een aantrekkelijk en betrouwbaar dividend.

Een solide bedrijf met een trouwe klanten

Verizon staat stevig in de spotlight nu de strijd rond 5G ten volle is losgebarsten. Het bedrijf kreeg daarbij concurrentie van AT&T, maar ook uit onverwachte hoek. Ook het bedrijf Nokia mengde zich namelijk in de 5G-markt. Toch blijkt het als een paal boven water te staan dat Verizon de vruchten zal plukken van 5G. Bovendien is er één belangrijke factor die onder meer Warren Buffett heeft overtuigd om de aandelen van deze telecommunicatiegigant sinds jaar en dag in de portefeuille van Berkshire Hathaway aan te houden.

Verizon Communications staat er namelijk om bekend dat het er goed in slaagt haar klanten tevreden weet te houden. Hierdoor is er sprake van een trouw klantenbestand die vaak al jarenlang afnemer zijn. Dit heeft als gevolg dat er kan worden gerekend op een zeer betrouwbare, terugkerende inkomstenstroom. Dit gecombineerd met het aantrekkelijke en betrouwbare dividend dat wordt uitbetaald, zorgt ervoor dat het aandeel probleemloos weet te voldoen aan de vooropgestelde eisen van de onder meer de prima renderende Berkshire Hathaway portefeuille.

Een ronduit uitmuntend dividendaandeel

Voor heel wat beleggers geldt dat ze absoluut zweren bij dividendaandelen. Dat hoeft ook niet te verbazen. Door te investeren in solide bedrijven die ook nog eens dividend uitbetalen kan je namelijk profiteren van het beste van twee werelden. In eerste instantie blijft een mooie koerswinst mogelijk, maar dat is niet alles. Als tweede kan er namelijk geprofiteerd worden van een periodiek dividend.

Voor Verizon Communications geldt dat ze ervoor kiest om per kwartaal een dividend uit te betalen waarbij het jaarlijkse dividendrendement op moment van schrijven uitkomt op een zeer mooie 4,88 procent. Bovendien kan er worden vastgesteld dat het bedrijf op moment van schrijven 15 jaar lang elk jaar opnieuw haar dividend heeft verhoogd. Er is dus ook nog eens sprake van een groeidividend.

Hoort Verizon Communications in jouw beleggingsportefeuille?

Het Verizon aandeel is er één die wereldwijd kan rekenen op de aandacht van heel wat beleggers. Dit geldt niet alleen voor Warren Buffett, maar ook voor institutionele beleggers. Dit heeft onder andere te maken met het trackrecord waarover Verizon beschikt. Toch zijn er wel wat potentiële risico’s om bij stil te staan. Zo heeft Verizon te maken met stevige kosten en ervaart het stevige concurrentie van bijvoorbeeld AT&T. Wanneer je op zoek bent naar een mooi dividendaandeel dan zou Verizon Communications mogelijk interessant kunnen zijn.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Gerelateerde artikelen:

Artikelen in deze categorie:

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-