Aandeel Tesla

Ingezonden: Zal ik het aandeel Tesla nog kopen?

In tijden dat de markt oververhit lijkt, is het zoeken waar je in kan investeren. Gezien de actualiteit zit de toekomst volledig in het elektrisch rijden. Aangezien er nog veel auto’s nog op fossiele brandstoffen rijden, wat in de toekomst zal verdwijnen, ligt het groeipotentieel in de ontwikkeling en productie van die elektrische auto’s. Het kopen van een aandeel Tesla kan daarom een goed idee zijn:

Samenvatting aandeel Tesla:

  • Beurswaarde: 417 miljard dollar
  • Omzet: 24,5 miljard dollar (2019)
  • CEO: Elon Musk
  • Beurs: NASDAQ
  • Ticker: TSLA
  • ISIN: US88160R1014

De Tesla-fabriek in Fremont Californië heeft een oppervlakte van bijna 930.000 vierkante meter en meer dan 10.000 werknemers. Vanwege de stijgende vraag naar luxe elektrische auto’s was de fabriek in Fremont slechts een begin, en dat maakt het investeren interessant. Je staat vooraan in een gegarandeerd groeiende markt.

Het aandeel Tesla op de lange termijn

De prognose is dat het in 2030 aardig voorbij moet zijn met de fossiele brandstoffen, ook al zal dan niet in ieder land elk tankstation weg zijn. Naar verwachting zal in Nederland ook nog wel benzine en diesel verkocht worden omdat een heel wagenpark niet in een korte tijd te vervangen is. Tot 2030 is er in ieder geval wel een stevige groei te verwachten met de productie en verkoop van elektrische auto’s. In 2030 wordt al een flinke markt verwacht van tweedehands elektrische auto’s waaruit je kan concluderen dat er automobilisten zijn die al in hun tweede elektrische auto rijden. Omdat tegen die tijd de klimaatdoelen steeds haalbaarder geworden zijn, zullen weinigen met weemoed terug aan de benzine- of dieselauto denken.

Bij aandelen kopen is volgens sommige economen de norm 15 jaar. Aandelen zijn immers niet te vergelijken met het snelle geld van opties, het is investeren op de lange termijn. De kans is groot dat nu instappen voor een termijn van 15 jaar precies goed is. In 2035 zal de groei er aardig uit geraken omdat tegen die tijd het wagenpark elektrisch is. Zo pak jij het maximale rendement door nu te beleggen, en een aandeel in Tesla te kopen.

Tesla en het coronavirus

Investeren in de auto-industrie is een gevoelig onderwerp. Eerder dit jaar vielen de omzetten fors terug door een virus, en zie je waar iedere belegger angst voor heeft en dat is waardedaling van de aandelen in autofabrikanten. Natuurlijk is er een kans dat dan even de groei stagneert. Zoals eerder genoemd is de fabriek in Fremont al veel te klein geworden, waardoor er met behulp van investeerders meer fabrieken gerealiseerd zijn. Tijdens een vervelend virus gaat zo’n uitbreiding even wat trager of valt zelfs stil om daarna weer explosief te groeien.

Het proces naar overschakelen naar fossiele brandstoffen naar elektrisch rijden lijkt onomkeerbaar.  Daarbij lijkt dit dit tevens noodzakelijk voor de mensheid. De aardolie raakt op, we willen de uitstoot terugbrengen, en zo milieunormen halen. Een virus, of een andere crisis, geeft hooguit een korte stagnatie om daarna weer hard te groeien. Na 2030 of 2035 zal de groei er nog niet helemaal uit zijn. Uitbreiding met fabrieken zal niet meer zo snel gaan, maar dan komt wel die stijgende vraag naar service- en reparatiepunten met distributiecentra voor onderdelen.

Een oudere auto krijgt immers voor garagebedrijven weer een verdienmodel. Met deze kennis is het te overwegen om helemaal voor de lange termijn te beleggen in Tesla. Een aandeel in dat bedrijf moet over zo’n tijd fors in waarde stijgen. Als extra, besef dat aandelen sowieso nu interessant zijn. De rente is lager dan de inflatie en gezien de schuldenproblematiek van de landen is een forse inflatie te verwachten, misschien wel hyperinflatie. Op zo’n moment kun je beter je geld naar de beurs gebracht hebben dan op een spaarrekening hebben staan. Je geld zit dan veilig in een technisch hoogstaand product waar groei inzit en blijft. Gegarandeerd boek je flinke rendementen op je ingelegde geld.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-