beleggen-in-etfs

3 interessante ETF’s voor beleggers met een beperkt budget

Steeds meer mensen mensen beleggen tegenwoordig en dit is een goede ontwikkeling. Niet iedereen beschikt echter over dezelfde kennis en middelen. In deze gevallen kan het voor beleggers interessant zijn om te kiezen voor een belegging in ETF’s in plaats van losse aandelen. Op deze manier heb je namelijk de mogelijkheid om vanaf de eerste euro die je gaat investeren gebruik te maken van een optimale spreiding.

Echter geldt ook voor een ETF dat je verplicht bent om telkens per eenheid te investeren. Omwille van deze reden kan het belangrijk zijn om te kiezen voor een ETF die nog niet over een torenhoge koers beschikt. Wij gingen voor je op zoek en presenteren je 3 ETF’s waarvan de beurskoers vrij laag te noemen is.

Hoe werkt beleggen in een ETF?

Laten we eerst nog even kijken naar hoe beleggen in een ETF precies werkt. In principe werkt dit op precies dezelfde manier als beleggen in aandelen. Je kan ervoor kiezen om in één keer in te stappen met een significant bedrag, maar het is ook mogelijk om periodiek in te stappen. In het laatste geval zal je dus bijvoorbeeld maandelijks bepaalde bedragen in gaan leggen.

Dit noemen ze ook wel passief beleggen via de dollar-cost-average methode. Wanneer je investeert in ETF’s heb je er eigenlijk zo goed als geen omkijken naar. De beheerder van de ETF doet dat namelijk voor jou. In ruil daarvoor dien je op jaarbasis een kleine vergoeding te betalen. Deze kosten worden niet echt aangerekend, maar worden verwerkt in de waarde van de ETF.

Wat zijn interessante ETFs voor beleggers met een beperkt budget?

Wanneer je even snel kijkt naar de verschillende ETF’s die op de markt worden aangeboden zal je meteen kunnen vaststellen dat de waarde ervan behoorlijk sterk uiteenlopend kan zijn. Er zijn ETF’s op de markt terug te vinden met een koers 10 tot 15 dollar of euro, maar er bestaan evengoed trackers die reeds ettelijke honderden euro’s kosten. Net zoals voor aandelen geldt dat het bij ETF’s niet mogelijk is om kleine stukjes te kopen. Kost een ETF dus met andere woorden bijvoorbeeld 100 euro? Dan zal je ten minste die 100 euro beschikbaar moeten hebben om te investeren. In ieder geval, voor beleggers die beschikken over een beperkt budget, maar toch graag willen beginnen met investeren kunnen de onderstaande ETF’s het overwegen waard zijn.

1. iShares Global Clean Energy UCITS ETF

Zowel voor particulieren als voor ondernemingen geldt dat ze tegenwoordig behoorlijk investeringen moeten leveren met als doel om onze planeet energiezuiniger en dus groener te maken. Met dit in het achterhoofd zou deze ETF wel eens interessant kunnen zijn. We hebben het hierbij over de iShares Global Clean Energy UCITS ETF. Deze ETF richt zich zoals de naam reeds laat vermoeden specifiek op de sector van de groene en duurzame energie. De verwachting van experts is dat deze sector in de komende jaren nog een sterke groei kan laten optekenen. Mocht dit daadwerkelijk waarheid blijken te zijn, dan spreekt het voor zich dat hier een zeer degelijk rendement mee te behalen valt. Bovendien is investeren in deze ETF op moment van schrijven reeds mogelijk van 9,37 euro per ETF. Dit maakt de ETF voor beleggers met een beperkt budget erg toegankelijk.

2. Vanguard S&P 500 ETF

De tweede ETF is de Vanguard S&P 500. Deze ETF vertegenwoordigt een koers die een stukje hoger ligt. Op moment van schrijven kost een dergelijke ETF je dan ongeveer 74 euro. Nog steeds een behoorlijk toegankelijk bedrag. Voor dit bedrag heb je blootstelling aan de volledige S&P500 index. Deze index bestaat uit bedrijven zoals onder meer Tesla, Facebook, Apple, Microsoft en Johnson & Johnson. Eveneens interessant om te weten is dat je bij deze ETF niet alleen maar speculeert op een waardestijging. Er wordt ieder kwartaal ook een dividend uitgekeerd.

3. De Vanguard FTSE Emerging Markets ETF

Last but not least hebben we de Vanguard FTSE Emerging Markets ETF voor je geselecteerd. Dit is een ETF die je op moment van schrijven aankoopt voor een waarde van net onder de 60 euro. Door te investeren in deze ETF neem je meer risico, maar de potentiële rendementen liggen ook een stuk hoger. Zoals de naam reeds laat vermoeden investeer je met deze ETF in opkomende markten. In het bijzonder Chinese bedrijven zijn goed vertegenwoordigd, maar er is ook sprake van blootstelling aan de Zuid-Amerikaanse en zelfs aan de Afrikaanse markt.

Waar kan ik ETF’s kopen?

ETF’s kunnen worden gekocht via een broker. De populaire broker DEGIRO beschikt over een kernselectie met ETF’s, waarbij geen transactiekosten betaald hoeven worden.

Klik hier om een gratis rekening te openen 

 

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van onze nieuwste artikelen in je mailbox?

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Gerelateerde artikelen:

Artikelen in deze categorie:

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-