vliegtuigaandelen

3 interessante luchtvaartaandelen om in te beleggen in 2022

De luchtvaartsector is zonder enige twijfel één van de zwaarst getroffen sectoren door de Coronapandemie. Zowat alle aandelen van luchtvaartmaatschappijen hebben dan ook een stevige correctie laten zien, waar ze nog niet van zijn hersteld. Dit zorgt ervoor dat de luchtvaartsector  één van de sectoren is die onder het vergrootglas van beleggers is komen te liggen.

Echter, hoe interessant is het om in 2022 te gaan beleggen in een sector die vrij recent flinke verliezen heeft geleden? Ziet de toekomst voor airliners er binnenkort weer rooskleurig uit of is dat maar schijn? In dit artikel vind je drie interessante luchtvaartaandelen die het overwegen waard zijn.

Wat is de impact van Covid-19 geweest op luchtvaartaandelen?

Nu we wereldwijd steeds beter met corona kunnen omgaan, heeft de luchtvaartsector weer wat perspectief gekregen. Dit geldt niet alleen voor wat het toerisme betreft, maar ook voor wat zakenreizigers betreft. Dit gezegd hebbende mag het duidelijk zijn dat de sector in haar totaliteit nog een lange weg heeft af te leggen. Dit omwille van verschillende redenen. In eerste instantie zijn er natuurlijk de enorme verliezen die zijn geleden. Voor menig aantal airliners geldt dan ook dat ze over een vloot beschikken die niet of slechts gedeeltelijk was afbetaald. Ondanks het feit dat hier en daar wel wat nieuwe afbetalingsregelingen zijn afgesproken is de negatieve impact op de balansen hiervan erg groot.

Niet alleen deze kosten en betalingsverplichtingen waren een doorn in het oog voor de luchtvaartmaatschappijen. Het geldt eveneens voor de kosten die werden aangerekend door de luchthavens voor het tijdelijk kunnen parkeren van de verschillende vliegtuigen. Ook hiervoor moest namelijk een oplossing worden gezocht. Plots stonden zowat alle vliegtuigen in de wereld (met uitzondering van deze die cargovluchten uitvoerden) aan de grond. Deze kosten gecombineerd met het wegvallen van het merendeel van de omzet heeft bij menig aantal luchtvaartmaatschappijen het water tot aan de lippen gebracht. Ondanks het feit dat het hoogtepunt van de pandemie ongetwijfeld in het verleden ligt moet het toch gezegd dat er in het bijzonder voor de luchtvaartsector nog een ongelofelijk lange weg is af te leggen.

Terugloop van het aantal vliegende zakenreizigers?

Een belangrijk punt waar de luchtvaartsector in de komende jaren rekening mee zal moeten houden heeft betrekking tot het feit dat zakenmensen wellicht minder geneigd zullen zijn om nog frequent de wereld rond te vliegen. In het bijzonder door de Coronacrisis, hebben heel wat bedrijven namelijk ontdekt dat het afleggen van verre zakenvluchten vaak helemaal niet kostenefficiënt is. Programma’s zoals met name Microsoft Teams en Zoom hebben namelijk duidelijk gemaakt dat het ook anders kan. Zelfs wanneer de wereld terug volledig haar poorten opent na Corona mag het nu al duidelijk zijn dat de pandemie ongetwijfeld haar sporen na zal hebben gelaten. Bovendien strookt veel vliegen door het vervuilende karakter met het ESG-beleid van bedrijven. Dit zijn aspecten waar je als (nieuwe) investeerder in luchtvaartaandelen toch zeker rekening mee zal willen houden.

3 interessante aandelen van vliegtuigmaatschappijen voor 2022

Bovenstaande informatie heeft ons gebracht bij de hamvraag van dit artikel. Wat zijn namelijk drie potentieel interessante luchtvaartmaatschappijen waarin je zou kunnen beleggen met het zicht op de toekomst? Volgens veel analisten is het zo dat een groot aantal aandelen van luchtvaartmaatschappijen op moment van schrijven koopwaardig zijn. Dit is in het bijzonder het gevolg van de aanzienlijke pullback die ze hebben gekend door de Coronacrisis.

Dit mag dan misschien op zich wel waar zijn, toch moet het gezegd dat je de aangehaalde risico’s op deze pagina niet zomaar mag negeren. De kans bestaat immers nog altijd dat verschillende luchtvaartmaatschappijen in de wereld de aanzienlijke impact die de Coronacrisis heeft gehad niet zullen overleven. Drie van de aandelen die volgens ons het best gepositioneerd zijn om dit wel te doen zijn degene die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

 1.Lufthansa
2. Delta Air Lines
3. Southwest Airlines Co.

In het bijzonder deze laatste wordt door menig aantal experts getipt als mogelijk het beste luchtvaartaandeel om in te beleggen. Wil jij graag één of meerdere luchtvaart gerelateerde aandelen in je portefeuille opnemen? Dan zou je de drie aandelen kunnen meenemen die we hierboven voor je hebben opgenoemd.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Gerelateerde artikelen:

Artikelen in deze categorie:

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-