Pfizer aandeel

Is het aandeel Pfizer ook na Corona interessant?

Voor heel wat beleggers geldt dat ze in hun aandelenportefeuille ook graag een stukje farmacie willen integreren. Ondanks het feit dat deze sector erom bekend staat flinke risico’s met zich mee te brengen, kunnen de aandelen behoorlijk lucratief zijn.

De koersen van farmaceutische bedrijven kunnen om meerdere redenen getriggerd worden. Zo kan een succesvol nieuw medicijn in één klap de verkoopresultaten en dus ook de aandelenkoers aanzienlijk beïnvloeden.

Dat is echter niet alles, want farmaceutische bedrijven staan vaak ook bekend als stabiel dividendaandeel. Eén van de bedrijven die op dit vlak steevast uitstekend scoort is Pfizer. Dit aandeel kwam door Corona in de spotlight te staan, maar wat wanneer de pandemie voorbij is? Is het aandeel ook dan nog steeds interessant?

Het Coronavaccin in samenwerking met BioNTech

Ondanks dat we ook graag verder dan het huidige coronavaccin willen kijken, kunnen we er momenteel niet omheen deze te benoemen. Het wereldwijd meest verkochte coronavaccin werd ontwikkeld in samenwerking met BioNTech. Dit heeft zich afgelopen jaar vertaald in een aanzienlijk hogere aandelenkoers.

Op 21 december, enkele dagen voor Kerstmis, van het jaar 2020 werd het zogenaamde mRNA-vaccin voorwaardelijk goedgekeurd door het beoordelingscomité van het Europees Geneesmiddelenbureau. Het vaccin moest de concurrentie aangaan met deze van concurrenten Moderna, AstraZeneca en Johnson & Johnson. In het bijzonder van deze laatste werd veel verwacht omdat er slechts één enkele prik vereist bleek te zijn. Uiteindelijk waren het voornamelijk de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna die het vaakst zouden worden ingezet.

Pillen tegen het Coronavirus

Ondanks het feit dat in sommige landen de vaccinatiecampagne op zijn einde loopt, zou het heel goed kunnen dat corona niet zomaar verdwijnt. Om er zeker van te zijn dat de wereld niet opnieuw in een pandemie terecht komt, hebben verschillen farmaceutische bedrijven het idee opgevat om pillen te ontwikkelen tegen het virus.

Ook op dit vlak is Pfizer actief en er wordt verwacht dat dit zomaar een interessante extra troef zal worden voor het bedrijf richting de toekomst. Dit gezegd hebbende is Pfizer niet het enige bedrijf dat zich hierop gaat richten. Ook concurrerende farmabedrijven als Merck en Atea Pharmaceuticals hebben reeds bekend gemaakt te werken aan een dergelijk medicijn.

Welke medicijnen verkoopt Pfizer allemaal?

Pfizer draait al geruime tijd mee op de beurs. De producten die door het bedrijf op de markt zijn gebracht worden verkocht in 125 verschillende landen verspreid over de wereld. De helft van de omzet wordt behaald in de Verenigde Staten.

Voor grote Aziatische landen zoals Japan en China geldt dat ze allebei volgen met een aandeel in de omzet van ongeveer 6 procent. Dat Pfizer niet volledig afhankelijk is van haar Coronavaccin mag uiteraard duidelijk zijn. Er zijn dan ook nog heel wat andere medicijnen ook op de markt terug te vinden van het bedrijf.

Enkele bekende namen zijn wat dit betreft bijvoorbeeld:

  • Lipitor, een geneesmiddel voor mensen met een hoog cholesterol
  • Celebrex, een ontstekingsremmer ter behandeling van reuma
  • Exubera, inhaleerbare insuline
  • Viagra, een middel ter versteviging van de erectie
  • Xanax, een middel ter behandeling van angststoornissen;

De stelling dat Pfizer een bijzonder gerenommeerd bedrijf is wordt kracht bijgezet door de aanwezigheid van het medicijn Lipitor in haar portefeuille. Dit is namelijk het geneesmiddel dat wereldwijd de hoogste omzet weet te realiseren. Hieruit kunnen we concluderen dat ook Pfizer ook na corona een solide bedrijf zal zijn.

Aantrekkelijk dividendrendement

Last but not least kan er worden gesteld dat Pfizer ook voor dividendbeleggers een aantrekkelijke keuze kan zijn. Uiteraard zijn er op de markt nog andere farmaceutische bedrijven terug te vinden die een hoger dividendrendement aanbieden, maar ook met deze van Pfizer is er niets mis. Voor deze farmareus geldt namelijk dat ze haar investeerders op het moment van schrijven een dividendrendement aanbiedt van 2,91 procent. Bovendien staat het bedrijf bekend om haar betrouwbare dividenduitbetaling. Je loopt dus als belegger in Pfizer niet zomaar het risico om van de ene op de andere dag een stukje van je passief inkomen in rook te zien opgaan. Het zou dus erg interessant kunnen zijn het aandeel Pfizer eens onder de loep te nemen.

Waar kan ik aandelen Pfizer kopen?

Aandelen Walt Disney kunnen worden gekocht via online broker Saxobank. Het platform van Saxobank staat bekend om de voordelige tarieven en gebruiksgemak.

Klik hier om een gratis beleggersrekening te openen

 

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-