Aandeel Facebook

Meta (Facebook), één van ‘s werelds beste aandelen voor de toekomst?

Toen het bekende socialmediabedrijf Facebook er voor koos om in het jaar 2012 naar de beurs te gaan kon dat rekenen op heel wat gemengde reacties. Zeker toen het aandeel meteen na de beursgang een stevige duik naar omlaag nam zagen heel wat sceptici hun vooroordeel over het bedrijf bevestigd. Ook verschillende rechtszaken zorgden voor een smet op het aandeel van het bedrijf van Mark Zuckerberg. Toch kunnen we tegenwoordig stellen dat het Facebook aandeel een ongelofelijke groei heeft laten zien.

Nu het bedrijf haar naam heeft veranderd in Meta en volledig inzet op de Metaverse zijn menig aantal experts het er bovendien met elkaar over eens dat dit zomaar eens één van de beste aandelen zou kunnen zijn voor de toekomst. Of wij die mening delen en waar je rekening mee moet houden bij een investering in Facebook willen we je graag laten ontdekken doormiddel van dit artikel.

Meta (Facebook), zoveel meer dan alleen het social media platform

Natuurlijk staat Meta (Facebook) in eerste instantie vooral bekend omwille van het gelijknamige social media platform. Niet alleen mag deze zich ’s werelds grootste social media website noemen, daarnaast is het zo dat ook de advertenties op het platform en de daarmee gepaard gaande inkomsten alleen maar stevig toenemen. Daar komt bovendien ook nog bij dat verschillende veelbelovende en ronkende namen uit de portefeuille van Facebook nog goed en wel aan de weg moeten beginnen timmeren… althans op financieel vlak. Misschien wel het mooiste voorbeeld op dit vlak is de bekende en razend populaire berichtenservice WhatsApp.

Meta kocht WhatsApp ondertussen reeds enkele jaren geleden aan, maar heeft tot dusver alleen nog maar de nadruk gelegd op het vergroten van haar gebruikersdatabase. Pas in een latere fase zal de aandacht waarschijnlijk worden gevestigd op het vergroten van de omzet en de winst die uit het project kan worden gehaald. Dit betekent dat er alleen al vanuit de hoek van WhatsApp, toch niet voor niets ’s werelds vaakst gebruikte berichtendienst, nog heel wat ruimte is voor groei de komende jaren.

Meta trekt de kaart van augmented en virtual reality

Facebook heeft er beslist geen geheim van gemaakt dat het er de voorbije jaren voor heeft gekozen om stevig te gaan investeren in zowel augmented als in virtual reality. Deze investering was fors. Per aandeel zou er dan ook zo’n 5 dollar in AR en VR zijn geïnvesteerd. Ook hiervoor geldt dat deze investeringen moeten worden aanzien als één die zich vooral in de toekomst nog zal uitbetalen. Dat Facebook hierin een groot vertrouwen heeft, blijkt uit de onlangs doorgevoerde naamsverandering. In een Metaverse waarin we bijvoorbeeld digitaal kunnen vergaderen of shoppen, komen de eerder gedane investeringen dan ook goed van pas. Op het moment van schrijven is wat betreft deze activiteiten nog sprake van een verlies van ongeveer 1 dollar per aandeel.

Metaverse aandeel

Een uitstekende toekomstvisie met de Metaverse

Eén van de belangrijkste zaken waar je als belegger rekening mee moet houden op het ogenblik dat je een nieuw aandeel aan je portefeuille gaat toevoegen heeft betrekking tot de toekomstvisie waar het achterliggende bedrijf over beschikt. Dat is belangrijk omdat je er uiteraard voor moet zorgen dat het aandeel niet alleen op het moment van aankoop interessant is, maar ook in de komende jaren nog steeds een mooi marktperspectief heeft. Dat is niet vanzelfsprekend. Heel wat bedrijven die in het verleden bijvoorbeeld deel uitmaakten van de S&P 500 doen dat tegenwoordig niet meer. Denk dus zeker niet dat “the only way altijd up is”. Ook vanuit dit opzicht kan er echter worden vastgesteld dat Meta als bedrijf over een belangrijke meerwaarde beschikt met het oog op de toekomst.

In 2021 raakte bijvoorbeeld bekend dat Meta werkt aan een chip om haar machinale leermatrix voor content aanbevelingen te optimaliseren. Verschillende rapporten hebben daarbij ook gesuggereerd dat het bedrijf werkt aan een nieuwe chip die ervoor moet zorgen dat de kwaliteit van haar videotranscodering kan worden verbeterd. Verschillende rapporten maakten daarbij ook melding van maar liefst meer dan 100 mensen die bij het project betrokken zouden zijn. In het bijzonder zou Meta chips willen ontwikkelen die niet alleen krachtiger, maar ook energiezuiniger zijn. In het bijzonder rekening houden met de actuele marktomstandigheden zou het uitbreiden van het productaanbod richting de chipindustrie een bijzonder interessante keuze kunnen zijn.

Beslist een aandeel met toekomstperspectief

Het is ongelofelijk welke meerwaarde Meta als bedrijf voor zichzelf heeft gecreëerd sinds haar beursgang in het jaar 2012. Niet in het minst de aankoop van WhatsApp in 2014 en de verschillende toekomstgerichte investeringen die ze in de daarop volgende jaren nog allemaal heeft gedaan hebben ervoor gezorgd dat dit aandeel er beslist één is om in het oog te houden. Wanneer ook Michael Burry, een belegger die algemeen bekend staat als tech-scepticus van dit aandeel zijn grootste positie maakt weet je gewoon dat er nog ongelofelijk veel waarde in de pijplijn zit.

Waar kan ik deze aandelen kopen?

Deze aandelen kunnen worden gekocht via online broker Saxobank. Het platform van Saxobank staat bekend om de voordelige tarieven en gebruiksgemak.

Klik hier om een gratis beleggersrekening te openen

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-