aandeel-wp-carey-reit

W.P. Carey, misschien wel de beste REIT op de markt?

Voor veel beleggers geldt dat hij of zij graag een deel van het vermogen wenst te investeren in de vastgoedmarkt. Vaak is het kopen van een tweede huis of een beleggingspand niet haalbaar. Wat veel beleggers niet weten is dat je ook blootstelling kunt krijgen aan de vastgoedmarkt middels een REIT.

Je zou er namelijk voor kunnen kiezen om een (periodieke) investering te doen in een zogenaamde REIT. Eén van de REIT’s die wereldwijd een enorme bekendheid geniet luistert naar de naam W.P. Carey. Naast de bekendheid is het tevens een van de meest kwalitatieve REIT’s op de beurs.

Een zeer sterk gediversifieerde portefeuille

Eén van de belangrijkste zaken waar je naar moet kijken wanneer je gaat investeren in een REIT is de mate aan diversificatie. Hierbij dient er rekening te worden gehouden met verschillende factoren. Diversiteit kan namelijk op verschillende manieren worden bewerkstelligd:

 • De spreiding over verschillende soorten vastgoed
 • De spreiding over verschillende delen van de wereld

Voor wat W.P. Carey betreft geldt dat ze op moment van schrijven beschikt over een sterke spreiding. Deze spreiding ziet er zo uit:

 • 61,4 procent bevindt zich in de Verenigde Staten
 • 36,6 procent bevindt zich in Europa
 • 2 procent bevindt zich in andere delen van de wereld

Hoe ziet de spreiding van het vastgoed over de sectoren eruit?

Niet alleen de geografische spreiding van een REIT is belangrijk. Het spreekt voor zich dat er, om het risico zo beperkt mogelijk te kunnen houden, ook sprake moet zijn van een voldoende spreiding over verschillende sectoren of soorten vastgoed. Wat dit betreft geldt voor W.P. Carey op moment van schrijven het volgende:

 • Industrieel vastgoed is goed voor een aandeel van 24,8 procent
 • Warenhuizen maken voor 21,8 procent deel uit van de portefeuille
 • Kantoren beslaan 22,5 procent van het volledige aanbod met vastgoed
 • Het retail vastgoed is goed voor een aandeel van 18,1 procent
 • De opslagplaatsen vertegenwoordigen 5 procent van de portefeuille
 • Het andere vastgoed is goed voor 7,8 procent van de portefeuille

Ook de spreiding op dit vlak lijkt dus ruim voldoende te zijn. Dat is door de jaren heen reeds een zeer belangrijke troef gebleken. Kort geleden bleek dit namelijk tijdens de coronapandemie. Toen moesten heel wat bedrijven en winkels immers sluiten waardoor er problemen met de huurgelden ontstonden. Door de sterke spreiding gold dat bijna alle huurders van W.P. Carey zonder problemen de huurgelden konden voldoen. Zo kwam ook het dividend van deze REIT niet in het geding.

Hoeveel dividend betaald W.P. Carey

Voor een REIT geldt dat ze verplicht is om ongeveer 90 procent van haar belastbaar inkomen uit te betalen in de vorm van dividend aan haar aandeelhouders. Dit zorgt ervoor dat W.P. Carey over een sterk dividendrendement beschikt van op het moment van schrijven 5,53 procent. Dit dividendrendement ligt aanmerkelijk hoger dan het gemiddelde van de markt. In het bijzonder voor dividendbeleggers die graag een passief inkomen willen halen uit hun beleggingsportefeuille kan het dan ook zeker interessant zijn om eens te kijken naar W.P. Carey.

Is W.P. Carey echt één van ’s werelds beste REIT’s?

Om als REIT te kunnen voldoen aan de vrij strenge eisen waarmee ze worden geconfronteerd is het van belang om het bedrijf op een juiste manier te runnen. Elke nieuwe investering die wordt gemaakt is er één die gepaard gaat met vaak een enorm bedrag. Kwalitatief vastgoed is immers erg duur. Een verkeerde investering kan niet alleen het dividend, maar ook de verdere groei van de onderneming in het geding brengen.

W.P. Carey is er door de jaren heen, sinds haar oprichting in het jaar 1973 in geslaagd om consequent verder te bouwen aan een bijzonder kwalitatieve en bovendien ook sterk gediversifieerde vastgoedportefeuille. Dit heeft geresulteerd in een betrouwbaar en stevig dividend dat door de jaren heen steevast werd opgetrokken. Alles bij elkaar gezien zouden we inderdaad kunnen stellen dat W.P. Carey zich één van ’s werelds beste real estate investment trusts mag noemen.

Waar kan ik dit aandeel kopen?

Het besproken aandeel is beschikbaar en kan worden aangekocht door een gratis rekening te openen via onderstaande brokers:

Disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-