Uitleg waarde- en groeiaandelen

Wat is het verschil tussen waarde- en groeiaandelen?

Wat is een waarde-aandeel?

Een waarde-aandeel is een aandeel dat wordt verhandeld tegen een koers die lager dan de intrinsieke waarde ligt. Waardebeleggers zoeken naar ondergewaardeerde aandelen op de beurs. Doordat aandelen continu bewegen en deze niet altijd corresponderen met de fundamenten van het bedrijf, kan het kopen van een aandeel dat onder de intrinsieke waarde noteert een mogelijkheid zijn om ervan te profiteren.

Een goed voorbeeld van een waardebelegger is Warren Buffet. Door bovenstaande strategie toe te passen, groeide het vermogen van Warren Buffet van 6000 tot 73 miljard dollar.

Wat is een groeiaandeel?

Een groeiaandeel is een aandeel in een bedrijf waarvan wordt verwacht dat het aanzienlijk sneller zal groeien dan de gemiddelde groei voor de markt. Het zijn vaak bedrijf met een snelle omzetgroei. De aandelen noteren vaak ver boven de intrinsieke waarde van het bedrijf. Dit komt omdat beleggers verwachten dat het bedrijf in de toekomst een grote of nog veel grotere winst zal gaan maken.

Perfecte voorbeelden van groeiaandelen zijn de zogeheten FANG-aandelen. Dit is een afkorting voor de techbedrijven Facebook, Apple, Netflix en Google.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Iedere maand een gratis overzicht van onze nieuwste artikelen in je mailbox?

Gerelateerde artikelen:

Artikelen in deze categorie:

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 257 voor slechts 27 euro