Beleggen zonder transactiekosten

Beleggen met de Nederlandse Robinhood: Bux Zero

Voor Nederlanders is het helaas nog niet mogelijk om te beleggen via Robinhood, een app waarbij je kunt handelen zonder transactiekosten. Gelukkig is er sinds kort wel een Nederlands alternatief, namelijk Bux Zero.

Wat is Bux Zero?

Bux Zero is een broker waarmee via Zero Orders, commissieloos kunt beleggen in aandelen. De applicatie is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Handelen werkt volledig via de app. Er is dus geen webversie.

Van wie is Bux Zero?

Bux B.V. is een Nederlandse applicatie-ontwikkelaar. Het bedrijf is opgericht in 2013, is gevestigd in Amsterdam en wordt ondersteund door Holtzbrinck Ventures, Velocity Capital, Finch Capital en Initial Capital.

De onderneming kwam in 2014 met een applicatie voor CFD handel, namelijk Bux X. CFD staat voor Contract For Difference. In het geval van een CFD gaat het over het verschil tussen de huidige koers en de koers op een afgesproken moment in de toekomst.  Als de koers in tussentijd is gestegen, betaalt de koper het verschil aan de verkoper. Omgekeerd betaalt de verkoper het verschil aan de koper als de koers is gedaald. Wil je liever in CFD’s handelen via Bux X? Dan is de app hier te downloaden.

Is mijn geld veilig bij Bux Zero?

Depositogarantiestelsel 
Om als een tussenpersoon bij de handel in aandelen te kunnen optreden, heb je een vergunning nodig de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De onderneming heeft die. Verder is via het Depositogarantiestelsel (DGS) je geld tot € 100.000 gegarandeerd. Verder vergoed het beleggerscompensatiestelsel (BCS) van De Nederlandse Bank je beleggingen tot een bedrag van € 20.000, wanneer het bedrijf niet meer aan haar verplichtingen kan voldoen.

Veilig bewaard
Je geld en aandelen worden beheerd door een stichting. Bij een faillissement van het bedrijf vallen de aandelen en het geld van klanten buiten het faillissement.

Tikkie
Voor beleggen in aandelen en de bewaring van je geld wordt het platform van ABN AMRO Clearing gebruikt. Laatstgenoemd bedrijf meldt de samenwerking op zijn website. Tikkie van de ABN AMRO is met de applicatie geïntegreerd.

Encryptie
De gegevensuitwisseling wordt vercijferd

Is beleggen met Bux Zero echt gratis?

Ja en nee. Dit hangt namelijk af van het ordertype dat je via de Bux Zero app gebruikt. Via een Zero Order beleg je helemaal commissievrij. Verder zijn de volgende ordertypes beschikbaar:

Zero order
Plaats je een zero order, dan wordt die aan het eind van de handelsdag voor uitvoering naar De Beurs gestuurd. Als de koers van het aandeel vanaf het moment van het plaatsen van de order met meer dan 5% is gestegen, dan gaat de koop niet door. Voor verkoop geldt dat de koers dan niet meer dan 4% kan zijn gedaald. Een zero order is zonder kosten.

Marktorder
Marktorders worden direct uitgevoerd tegen de best mogelijke prijs op dat moment. Voor EU-aandelen zijn de kosten € 1 per transactie. Voor US-aandelen zijn er geen transactiekosten.

Limietorder
Je geeft bij het plaatsen van de order een limiet aan. Wil je kopen, dan vormt de limiet de maximumprijs waarvoor je wilt kopen. Als je wilt verkopen, is het de minimumprijs die je wilt krijgen. Voor EU-aandelen zijn de kosten € 1 per transactie. Voor US-aandelen zijn er geen transactiekosten.

Zero order
Plaats je een zero order, dan wordt die aan het eind van de handelsdag voor uitvoering naar De Beurs gestuurd. Als de koers van het aandeel vanaf het moment van het plaatsen van de order met meer dan 5% is gestegen, dan gaat de koop niet door. Voor verkoop geldt dat de koers dan niet meer dan 4% kan zijn gedaald. Een zero order is zonder kosten.

Hoe kan ik beleggen via Bux Zero?

Dit kan door de gratis app te downloaden door hier te klikken. Nadat je de app gedownload hebt, kun je commissievrij beleggen via je mobiele telefoon als je zero orders gebruikt.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *