Bitcoin cash

Bitcoin Cash (BCH): waarom is het anders dan Bitcoin?

Bitcoin en Bitcoin Cash zijn misschien verwarrend voor u. Ze hebben bijna dezelfde namen, maar hun doelen en technische kenmerken zijn verschillend. Bitcoin werd opgericht in 2009, terwijl Bitcoin Cash in augustus 2017 op de markt kwam. Waarom is dit gebeurd en wat maakt Bitcoin Cash anders dan zijn ‘grote broer’ Bitcoin?

Splitsing van Bitcoin en Bitcoin Cash

Op augustus 2017 werd Bitcoin een grote broer. Een splitsing, bekend als een hard fork, vond plaats in zijn netwerk. Bitcoin Cash werd geboren omdat de beperkte capaciteit van de blockchain achter Bitcoin een probleem werd onder gebruikers. Deze beperkingsproblemen leidden tot een traag transactieproces. Bitcoin-ontwikkelaars stelden een oplossing voor, namelijk het implementeren van Segregrated Witness en het Lightning Network. Steeds meer gebruikers eisten echter een verhoging van de blokgrootte van 1 MB naar 8 MB. Op die manier zou Bitcoin meer capaciteit hebben. Een deel van de gemeenschap was het hier echter niet mee eens. Een ‘hard fork’ was onvermijdelijk en de cryptomarkt verwelkomde een nieuwe munt: Bitcoin Cash.

Populariteit van Bitcoin Cash

Bitcoin Cash is de laatste jaren sterk gegroeid. Het aantal mensen dat in deze munt investeert, is bijna elk jaar toegenomen. Bitcoin Cash heeft veel beleggers de mogelijkheid gegeven om veel geld te verdienen in een korte periode. De hoge volatiliteit is echter soms een probleem geweest. Dit is ook het geval voor andere cryptocurrencies. Aan de andere kant: een waardedaling geeft beleggers ook de mogelijkheid om laag te kopen en hoog te verkopen. Vergeet echter nooit de belangrijkste regel in de wereld van het gokken: investeer alleen geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Bitcoin en Bitcoin Cash?

Bitcoin en Bitcoin Cash hebben een aantal interessante overeenkomsten. Beide munten streven ernaar een wereldwijd betaalmiddel te worden. Ze stellen gebruikers in staat een bepaalde hoeveelheid digitaal geld te ontvangen en te versturen. Misschien gebruikt u deze munten ook voor transacties. Alles wat u verstuurt, wordt vastgelegd in een online gedecentraliseerd netwerk dat bekend staat als de blockchain. Decentralisatie betekent dat transacties rechtstreeks tussen twee partijen worden uitgevoerd zonder tussenkomst van derde partijen, zoals financiële instellingen. En er is nog meer goed nieuws. De transactiekosten zijn veel lager dan de kosten van traditionele banken. Dit is een groot voordeel als je geld naar de andere kant van de wereld wilt sturen.

Proof of work

Een andere overeenkomst tussen Bitcoin en Bitcoin Cash is hun gebruik van “Proof of Work”. Dit betekent dat computers hun technische kracht gebruiken om wiskundige problemen op te lossen. Door dit te doen, dienen ze de blockchain. Nodes (computers) controleren elke transactie. Het verhandelen en creëren van nieuwe blokken is een zeer moeilijke taak. Aan de andere kant levert het miners veel cryptocurrency op als beloning.

Wat is de blockchain?

De blockchain is te vergelijken met een transactielogboek waar iedereen bij kan. Het is openbaar en je kunt er de eerdere transacties in bekijken. Alle transacties worden verwerkt in blokken en vervolgens toegevoegd aan de keten. Het netwerk wordt onderhouden door miners en nodes. Nodes zijn complexe computers en elke computer heeft een kopie van het netwerk. Daarom kunnen mensen met slechte bedoelingen de blockchain nooit manipuleren of vernietigen.

Wat is het verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash is niet hetzelfde als Bitcoin. Kijk maar eens naar de grootte van het transactieblok. Dit is de belangrijkste reden geweest voor de hard fork in 2017. Het transactieblok van Bitcoin Cash kan meer dan 30 MB bevatten, wat groter is dan de 1 MB van Bitcoin.

Bitcoin Cash als betaalmiddel

Net als Bitcoin is Bitcoin Cash een digitale valuta die over de hele wereld voor transacties kan worden gebruikt. Nog niet alle winkels en restaurants bieden het echter aan. Als het gaat om het accepteren van cryptocurrency als betaalmiddel, is er nog een lange weg te gaan. Het goede nieuws is dat steeds meer online winkels Bitcoin Cash accepteren als betaalmiddel. Er is dus zeker sprake van verbetering. Deze winkels gebruiken een tool om cryptocurrencies automatisch om te zetten in valuta zoals euro’s, Britse ponden, of Amerikaanse dollars.

Bitcoin Cash ontvangen als salaris

Het is zeker mogelijk om salaris in crypto te ontvangen. Vraag maar eens aan de baas van je bedrijf of dit een optie is. Is dat niet het geval? Dan kunt u zelf Bitcoin Cash gaan delven. Houd er wel rekening mee dat dit een ingewikkeld proces is. Alleen ervaren cryptocurrency investeerders weten precies wat ze moeten doen, maar wellicht is een online cursus een goed idee. Miners die ingewikkelde berekeningen uitvoeren, ontvangen cryptocurrency als beloning voor hun werk.

Organisaties en liefdadigheidsinstellingen

Sommige organisaties en liefdadigheidsinstellingen accepteren nu ook Bitcoin Cash. Een van de projecten die gesteund wordt door cryptocurrency is “EatBCH”, dat als hoofddoel heeft om honger en armoede te bestrijden. Mensen gebruiken Bitcoin Cash om geld te doneren om goede doelen te steunen. Misschien kunt u dit ook doen. De snelle transactiesnelheid en lage transactiekosten hebben veel mensen erg gelukkig gemaakt. Tegelijkertijd hebben deze investeerders bijgedragen aan een betere wereld. Klinkt geweldig, nietwaar?

Hoe en waar kunt u Bitcoin Cash kopen?

Misschien overweegt u om Bitcoin Cash te kopen. U kunt dit op verschillende manieren doen, zoals met behulp van crypto brokers. Deze platforms stellen u meestal in staat om Bitcoin Cash direct te kopen met fiat valuta. Uw euro, pond, dollar of andere valuta wordt dan omgezet naar cryptocurrency. Bekende cryptocurrency brokers waar u Bitcoin Cash kunt kopen zijn onder andere Bitvavo en Binance. Dit zijn respectievelijk de populairste en tegelijkertijd goedkoopste Nederlandse en internationale broker.

 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend handelen in crypto

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 157 euro!