Redenen waarom mensen Bitcoin kopen

De 7 belangrijkste redenen waarom mensen Bitcoin kopen

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”7kw3yb82vc” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom_large=”0″ data_padding_top_large=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”5cz08mxn96″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_text shortcode_id=”pw4maw9mq” animation_delay=”0″]

Sommigen bestempelen Bitcoin als een bubble en sommigen zien Bitcoin als het geld of goud van de toekomst. Wat we in ieder geval zeker weten, is dat de digitale valuta de afgelopen periode gigantisch in waarde is gestegen. Waarom investeren mensen eigenlijk in Bitcoin? In dit artikel lees je de 7 belangrijkste redenen waarom mensen Bitcoin kopen.

1. De blockchaintechnologie van Bitcoin

De blockchain is het best te vergelijken met een niet aan te passen digitaal grootboek die gebruikt wordt om transacties vast te leggen. Dit zou fraude uit de weg kunnen ruimen. De blockchaintechnologie is nog relatief jong. BTC en blockchain zijn als de kip en het ei, onlosmakelijk met elkaar verbonden. De mogelijkheden van de technologie lijken oneindig. Denk aan toepassingen in de transportsector, de verkoop van digitale concertkaarten, het vastleggen van diamanten in de blockchain of supply management.

2. Bitcoin als nieuw digitaal goud 

BTC wordt vaak gezien als het nieuwe goud en kan net als goud ten tijde van crisis dienen als protectie. Als er sprake is van een crisissituatie in de wereld is dan stijgt vaak de prijs van goud en Bitcoin.

Je kan een beleggingsrekening openen en beleggen in goud gerelateerde fondsen, maar dat maakt je nog niet daadwerkelijk eigenaar van het betreffende goud. Je kunt investeren in fysiek goud en dat bijvoorbeeld opslaan in een kluis in Zwitserland, maar ten tijde van een grote crisis kan dit moeilijk toegankelijk zijn. Je kunt de douane te passeren met een tas vol baren goud, maar dit zal op zijn minst tot opgetrokken wenkbrauwen leiden van de betreffende ambtenaren. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het risico om te worden overvallen.

Bitcoin is digitaal. Je kunt met Bitcoin wel overal vrij naar toe reizen, zonder dat je bang hoeft te zijn om te worden overvallen of problemen te verwachten bij het passeren van de douane. Uiteraard dien je wel jouw Bitcoin goed te beveiligen, dat kan met bijvoorbeeld een Nano Ledger.

3. Bitcoin als veilige haven

Eigenlijk hangt Bitcoin als veilige haven een beetje samen met bovenstaande reden. Na het uitbreken van de coronapandemie draaien de geldpersen van de centrale banken op volle toeren. Bovendien zorgt de negatieve rente voor “bubbels” in de markten, wat tevens kan leiden tot een grotere crisis. Denk hierbij aan de snel opgelopen koersen op aandelenmarkten en de hard opgelopen huizenprijzen.

De lage (negatieve) rente draagt toe bij dat gewone mensen en bedrijven steeds hogere schulden zijn aangegaan. Hierdoor is een enorme schuldenberg ontstaan, de gevolgen laten zich raden. Analisten verwachten dat de gevolgen van de komende crisis zwaarder zullen zijn. Er zijn economen die beweren dat de problemen die leiden tot een bankencrisis in 2008 nooit daadwerkelijk zijn opgelost. Het Keniaanse model (ik heb nog economie les gehad volgens het Keniaanse model) zou niet meer werken en het zou tijd worden voor een nieuw economisch model.

De Bitcoin lijkt (net als goud waar het vaak mee vergeleken wordt) een veilige haven ten tijde van crises te zijn. In landen waar sprake is van grote inflatie neemt Bitcoin vooral een flinke vlucht. Bitcoin als digitale munt zou veel minder gevoelig zijn voor een crisis.

4. Bitcoin als alternatief voor sparen

De spaarrente bedraagt op het moment van schrijven 0,01 procent. Als je hier de bankkosten en inflatie vanaf haalt dan is er al sprake van een negatieve reële rente. Grote spaarders betalen sowieso al een negatieve rente. Er is momenteel slechts een enkele Spaanse bank die 2% rente biedt, maar dit is slechts voor een half jaar en de hoogte van het bedrag wat je kunt inleggen mag dan niet meer dan € 5000,00 zijn. Dus je krijgt een premie van maximaal € 50,00! Na het half jaar krijg je weer de gewone lage rente berekend.

De Bitcoin is sinds het uitbreken van de coronacrisis met een driecijferig percentage gestegen. Tel uit je winst! 

5. Bitcoin als alternatief voor aandelen 

De aandelenmarkt is sinds de historische beurscrash in maart 2020 erg hard gestegen. Veel indices bevinden zich nu op een all time high. Veel analisten denken dat de rek er inmiddels uit is en een correctie aanstaande is. Bitcoin is relatief jong en heb nog veel groeipotentie. Sommige analisten noemen koersdoelen van 100.000 dollar en zelfs hoger! Ook zou Bitcoin zijn waarde beter weten te behouden tijdens een crisis. 

6. De Bitcoin bevindt zich in een groeimarkt

De markt waarop Bitcoin verhandeld wordt is nog steeds relatief klein. De kans is groot dat Bitcoin nog maar aan het begin van een lange carrière staat. Eerst had je de early adopters, degene die vooral geïnteresseerd waren in de techniek achter de bitcoin, de blockchain. Vervolgens betraden traders de markt.

Sinds vorig jaar betreden ook veel institutionele beleggers de markt. De markt wordt hierdoor steeds meer volwassen. Een grote exchange waar je crypto kunt kopen en die innovatieve financiële cryptoproducten verzint is Binance. Eigenlijk kan dit bedrijf gezien worden als een soort moderne bank in cryptoland. In Nederland kan gehandeld worden via Bitvavo.

Doordat door dit soort bedrijven de toegankelijkheid om Bitcoin te kopen is toegenomen heeft het handelsvolume in korte tijd een enorme vlucht omhoog genomen. Nieuwe toetreders tot de markt zorgen op zijn beurt weer dat de vraag naar Bitcoins toeneemt, waardoor de prijs van Bitcoin omhoog gaat.

7. Bitcoin als alternatief voor een oude sok

Je kunt natuurlijk vanwege de negatieve rente je spaargeld van de bank halen. Betalen om te mogen sparen duh! Je kunt je wel afvragen of dit verstandig is. Buiten het feit dat het niet veilig is om contanten in huis te bewaren krijg je ook nog eens te maken met het inflatie. In principe is dit geldontwaarding. Geld in een oude sok stoppen, leidt er dus automatisch toe dat je jaren later veel minder kunt kopen voor hetzelfde geld. Bitcoin neemt de afgelopen jaren wel in waarde toe.

Zelf Bitcoin kopen of winstgevend leren handelen?

Een Nederlandse broker waar je Bitcoin kunt kopen is Bitvavo. Klik hier om je aan te melden.

Een internationale broker waar je Bitcoin kunt kopen is Binance. Klik hier om je aan te melden.

Winstgevend leren handelen in Bitcoin kan via onze masterclass. Klik hier om je aan te melden.

 

 

[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend handelen in crypto

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 157 euro!