Rente ontvangen op crypto

Stappenplan: Ontvang een hoge rente op je crypto of spaargeld!

In dit artikel leggen we je in eenvoudige stappen uit hoe je rente kunt ontvangen op je crypto of spaargeld. Door de opkomst van handelsplatformen is het namelijk mogelijk hoge rentes te ontvangen als alternatief voor je spaarrekening. Via het platform van Binance kun je rente ontvangen op je Euro’s, Bitcoins, Tether en meer. Zo voorkom je dat je langzaam arm wordt, door je geld bij een traditionele bank te laten staan.

Stap 1: Open een account bij Binance

Account openen Binance

Door een account te openen op het handelsplatform van Binance, registreer je als het ware een soort digitale bankrekening. Binance is het populairste cryptoplatform in Nederland en heeft een groot aanbod aan cryptomunten. Na registratie ontvang je je eigen wallets. Hierin kun je cryptocurrency veilig bewaren, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om echte euro’s (fiat geld) te bewaren op het platform.

Stap 2: Stort je gewenste spaarbedrag

Geld storten op Binance

Nu je registreert bent kun  je je gewenste bedrag storten op je Binance-rekening. Je kunt dit doen via een bankoverschrijving, iDEAL, Creditcard en meer. Wanneer je gebruik maakt van een overschrijving en je doet dit voor 17:00, dan staat het bedrag meestal de volgende dag op je Binance-rekening. Gebruik je een creditcard? Dan kun je meestal direct aan de slag!

Stap 3: Kies je gewenste spaarmogelijkheid

Flexibel sparen Binance

Via het platform van Binance kun je je euro’s uitlenen aan Binance. Op deze manier voorzie je het handelsplatform van liquiditeit. Dit wil zeggen dat Binance met jouw euro’s geld kan gaan verdienen door het aanbieden van financiële producten, tot dat je besluit het weer terug te vragen. Eigenlijk is dit precies wat een bank ook doet! Door je euro’s uit te zetten op Binance ontvang een leuke rente van ongeveer 3 of 4%.

Je kunt er echter ook voor kiezen om je euro’s in te wisselen voor cryptomunten en deze vervolgens uit te lenen. De minst risicovolle projecten hierin zijn de zogeheten stablecoins. Deze munten zijn niet zo beweeglijk, omdat deze 1 op 1 gedekt worden door euro’s of dollars. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je euro’s in te wisselen voor crypto en deze vervolgens uit te lenen. Je dient dan wel rekening te houden met koersschommelingen.

Vast rente ontvangen op Binance

Mocht je je geld of crypto op je Binance rekening een tijdje niet van plan zijn te gebruiken, dan kun je kiezen om deze een poosje vast te zetten. Als beloning hiervoor ontvang je een hogere rente. Wil je je geld ieder moment weer kunnen opnemen? Dan is het verstandig om voor een flexibele rente te kiezen.

Klik hier om een digitale rekening te openen op Binance 

 

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *