Tips om winstgevend te handelen in crypto

9 tips om winstgevend te kunnen handelen in crypto

Handelen in crypto kan een goede manier zijn om op korte termijn veel geld te verdienen. Dat kan ook, maar dan moet je wel een goede visie hebben, over doorzettingsvermogen beschikken en consequent zijn. Als je impulsief bent en iedere keer vol inzet op basis van telkens weer andere ingeving gaat handelen, gaat het niet lukken. De beste crypto traders bepalen per munt een strategie en daar blijven ze aan vasthouden, soms wel jarenlang. Ze vliegen dus niet van de ene hype naar de andere, maar realiseren een stabiele winst. Met een aantal jaren volharding kun je dan een aardig kapitaal vergaren. In dit artikel maak je kennis met 9 tips die kunnen leiden tot winstgevend handelen in crypto.

1. Begin klein en investeer alleen geld dat je kunt missen

Crypto trading is leuk en spannend, maar het is niet iets wat je meteen beheerst. De meeste beginnende crypto traders maken in het begin verlies. Laat je daardoor niet ontmoedigen, maar neem ook geen risico’s. Geef jezelf de tijd om de fijne kneepjes van het handelen te leren en ervaring op te doen. Het is nooit goed om investeringen te doen die je dagelijkse leven negatief kunnen beïnvloeden. Begin daarom klein en investeer alleen geld dat je kunt missen.

2. Heb een strategie voor de lange termijn

Als crypto trader wil je een voortdurende stroom van successen aan elkaar kunnen rijgen. Eén enorme uitschieter is wel leuk, maar als je deze vervolgens weer kwijt raakt schiet je er per saldo niets mee op. Alleen door structureel winst te maken heb je succes en kun je vermogen opbouwen. Om op een degelijke en structurele manier vermogen op te bouwen moet je een strategie hebben. Dit is onderdeel van een visie voor de langere termijn, waarin je voor jezelf hebt bepaald wat je doelen zijn.

3. Op zoek naar een goede mindset

De mindset voor geld is lastig om te omschrijven, maar misschien wel het meest belangrijk. Zoals al uit de introductie van deze blog blijkt moet je in elk geval controle hebben over je emoties. Dat krijg je door emoties te herkennen. Het uitgangspunt is je motivatie in het leven. Dat is je droom en daar moet alles voor wijken. Dat betekent je angsten en fouten moet leren herkennen en ermee dealen, zwaktes om kan zetten in krachten, jezelf maximaal weet te motiveren. Pas dan kun je op de beste manier profiteren van fouten van anderen. Maar het allerbelangrijke voor een goede crypto trader is dat hij zichzelf in het leven op de eerste plaats zet. Een boek die mij hierbij erg geholpen heeft is het boek Rich Dad Poor Dad.

4. Zorg voor een goedkope exchange

Als crypto trader heb je een platform nodig dat het mogelijk maakt om te handelen met verschillende valuta. Pas goed op, want sommige brokers kunnen erg hoge transactiekosten rekenen! Het is van belang dat dit een platform is waar je per transactie niet teveel betaalt. Ook is het cruciaal dat de softwareomgeving veel gebruiksgemak biedt en dat er een goede supportafdeling is. Er zijn talloze brokers actief, dus je hebt genoeg keuze. In Nederland is Bitvavo één van de grootste en goedkoopste platforms. Het platform dat internationaal het meeste gebruikt wordt is Binance.

5. Lees veel over crypto’s

Je beste investering is misschien wel kennis die je opdoet. Deze kennis rendeert namelijk vele jaren door. Crypto trading heeft alles te maken met analyseren van en anticiperen op ontwikkelingen. Hoe je dat moet doen is in allerlei boeken en op websites te vinden. Je zult al gauw merken dat er in de cryptowereld veel gebruik wordt gemaakt van Technische Analyse Een aanrader op dat gebied is het boek ‘Beleggen met Technische Analyse’ van H.J. Geels.


In dat boek zijn de graadmeters en bewegingsmethodieken die worden toegepast bij het beleggen en handelen helder beschreven. Het is op een duidelijke manier geschreven en veel meer dan alleen een studieboek. Voor iedereen die wil weten hoe hij op ontwikkelingen in de markt moet voorsorteren is dit boek een mooi startpunt.

6. Volg het nieuws over cryptocurrency

Om succesvol te kunnen handelen moet je uiteraard wel weten wat er gaande is. Daarover is op talloze gespecialiseerde websites heel veel informatie te vinden. In het Nederlands kun je gebruik maken van BTCdirect, Cryptocurrencynews en Bitcoinmagazine. Een interessant overzicht van acht belangrijke buitenlandse bronnen op het gebied van cryptocurrency is te vinden in deze blog op cryptostart.nl.

7. Doe aan risicomanagement en spreid risico’s

Een crypto trader is iemand die handelt op basis van een plan. Iemand die geen plan heeft en handelt op basis van gevoel is een gokker. Als gokker kun je geluk hebben en een grote slag slaan, maar die kans is niet zo groot. Om te voorkomen dat je een grote portefeuille hebt opgebouwd en die snel weer kwijt raakt is een strategie essentieel. Calculeer in dat je soms verlies leidt en doe dat volgens een plan. Dat heet risico management. De essentie daarvan is dat je de risico’s zo spreidt dat je over je gehele portefeuille toch winst maakt.

8. Leren van succesvolle crypto traders

De wereld van de cryptomunten is fascinerend maar boezemt mensen tegelijk ook angst in. Dat komt vooral door de onbekendheid van cryptogeld en de ingewikkelde achterliggende blockchaintechniek. Derek Westra en Patrick Suiker zijn erg enthousiast over cryptocurrency en het is hun missie om dat enthousiasme met iedereen te delen. Ze hebben daar een website voor in het leven geroepen waar je als beginnend crypto-enthousiasteling veel kunt leren. Ze hebben ook een eigen crypto portfolio met de meest kansrijke cryptomunten.

9. Maak gebruik van een Wallet

Alle tips opgevolgd een een leuk bedrag opgebouwd? Zorg er dan voor dat je deze goed beschermd! Als crypto trader moet je je grote bedragen aan cryptocurrency nooit op een exchange laten staan. Er is altijd een kans dat die wordt gehackt of dat de servers niet toegankelijk zijn. Het is veel veiliger om je cryptomunten te bewaren op een hardware wallet. Op de wallet wordt je private key opgeslagen, los van je computer. Daar kan dus nooit op worden ingebroken. Een bekende wallet is de Trezor One die deze data opslaat in een chip. De bescherming heeft hetzelfde niveau als die van PIN. Met een wallet ben je gegarandeerd beschermd tegen fysieke aanvallen.

 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend handelen in crypto

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 157 euro!