Betalen met bitcoin

Waar in Nederland kun je betalen met bitcoin?

Er zijn steeds meer plekken waar je kan betalen met bitcoin. Lang nog niet overal kan dit natuurlijk maar het worden er wel steeds meer. De grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Amazon en Subway zijn er wel al voor gezwicht om dit toe te laten als betaalmiddel maar er zijn ook nog genoeg bedrijven die er heel voorzichtig mee zijn. Het is een betaalmiddel wat razendsnel werkt en daardoor ook al zo bekend. Je kunt via BitRefill bijvoorbeeld al een abonnement afsluiten om tegoed aan te schaffen voor je game console.

Is Bitcoin een wettig betaalmiddel?

Op het moment van schrijven is in Nederland de bitcoin nog geen wettig betaalmiddel en daar zal ook de schoen wringen waarom er nog maar weinig winkels zijn die het toestaan om ermee te betalen. Toch kan je er ook in Nederland al op verschillende plekken mee terecht. Onder andere bij thuisbezorgd.nl accepteren ze bitcoin wel als betaalmiddel. Gamingservice Steam accepteert de bitcoin niet meer omdat de koers zo veranderlijk is van de bitcoin.

Juist omdat de koers van de bitcoin zo veranderlijk is zijn er nu oplossingen. Er bestaan namelijk diensten die je bitcoin meteen omzetten in euro’s. Zo kunnen ondernemers met een gerust hart een bitcoin betaling accepteren zonder dat zijn daar een buil aan vallen.

Wat is een coinmap?

Er is tegenwoordig een coinmap. Op deze map zie je de winkels in Nederland waar bitcoins als een betaalmiddel worden geaccepteerd. Wist je bijvoorbeeld dat de online winkel bol.com ook bitcoins accepteert? En zo zijn er echt al wel meer winkels die er toch voor gegaan zijn.

De winkels die het wel toestaan om er mee te betalen worden er steeds meer omdat het toch wel iets gaat zijn wat in de toekomst meer gebruikt gaat worden. Het is op dit moment ook echt wel een investering waard. Er worden door bijvoorbeeld radiostations zelfs al prijzen weggegeven in de vorm van bitcoins.

Zelfs cateringbedrijven en kroegen zijn er te vinden die de bitcoin accepteren en die het dus heel normaal vinden wanneer er gevraagd wordt of daarmee de rekening voldaan mag worden. Wij kunnen je gerust nog een aantal winkels noemen zoals zalanda.nl, matrassen.nl, prijsbuster.nl, bordspellenstore.nl, vitamineshop.nl, en zo kunnen wij nog wel even doorgaan met het noemen van webwinkels die ze inmiddels accepteren.

Niet overal in Nederland

Het is op dit moment zo dat je vooral in Arnhem en in de Randstad terecht kun om met bitcoins te betalen maar wij zien dit gebied steeds groter worden. Het komt waarschijnlijk door de vrij hoge transactiekosten dat het nog niet overal zover is.

Maar we zijn met de bitcoin in ieder geval op de goede weg. Wanneer Lightning Network geïntroduceerd gaat worden dan zijn de hoge transactiekosten verleden tijd. De betaling wordt dan ook meteen verwerkt en de transactiekosten zijn minimaal. Dat is toch allemaal wat we willen? Zoveel mogelijk waar voor je geld en zo min mogelijk kosten? We zijn in ieder geval op de goede weg en er komt ooit een tijd dat de bitcoin als een wettig betaalmiddel gezien gaat worden.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Toegang tot private equity vanaf €5000,-

Doe mee met de allerrijksten en profiteer van hoge rendementen!

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van verlaagde tarieven en ontvang rente op je niet belegde geld

Ontvang tot €110,- transactietegoed

Open net als 2,5 miljoen andere beleggers een gratis rekening

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend handelen in crypto

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 157 euro!