Wat is Tether (USDT)?

Wat is Tether (USDT)?

Tether is een stablecoin die gedekt wordt door echte dollars. De stabiele cryptomunt is tegenwoordig niet meer weg te denken vanaf populaire exchanges zoals Binance of Bitvavo. Tether werkt anders dan de gemiddelde cryptocurrency munt. Het wordt gebruikt voor het opslaan van digitaal geld op te slaan zonder dat er sprake is van sterke koersschommelingen. Dit komt door het feit dat de waarde van Tether gelijk is aan de waarde van de valuta die je er in stopt.

Hoe is Tether ontstaan?

Tether is ontstaan in 2014 vanuit de Realcoin. De Realcoin was een van de eerste altcoins en ging destijds de concurrentie aan met Litecoin en Namecoin. Realcoin moest echter het onderspit delven en besloot het over een andere boeg te gooien. In 2014 besloten de makers van de coin tot een koerswijziging en veranderden de naam in ‘Tether’. Tegenwoordig heet het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze coin ‘Tether Limited’.

Wat is de functie van Tether?

De functie van Tether is dat het mogelijk is om de waarde van cryptomunten vast te leggen in dollars. Dit kan omdat Tether tokens een op een worden gedekt door fiat valuta. De Tether koers loopt altijd gelijk met 1 dollar, euro of yen. Het digitale geld wordt altijd veilig blockchain bewaard zonder dat de waarde fors stijgt of keldert. Dit kan omdat Tether tokens een op een worden gedekt door fiat valuta. Deze kennen doorgaans minder koersschommelingen dan crypto. Bij Tether is er dus wel sprake van volatiliteit, maar deze is beperkt. Om dit mogelijk te maken gebruikt de coin een speciaal technologie platform genaamd Omni Layer.

Wat is Omni Layer?

Omni Layer is communicatie protocol waarmee financiële functies in de cryptocurrency worden gelegaliseerd. Zonder het gebruik van Omni Layer kan Tether niet functioneren. Dankzij dit platform kan Tether Limited iedere keer dat ze fiat ontvangen een digitale token met dezelfde waarde uitgeven of intrekken.

Tether Limited heeft als doel dat steeds meer bedrijven hun coins accepteren als digitale valuta. Daardoor kun je als crypto gebruiker digitale betalingen uitvoeren en ontvangen tegen een stabiele koers. Bovendien staat de blockchain technologie bekend als snel en veilig, wat het voor veel gebruikers een aantrekkelijke optie maakt.

 

Deel dit artikel

Iedere maand een gratis overzicht van onze nieuwste artikelen in je mailbox?

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend handelen in crypto

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 157 euro!