Verschillen tussen litecoin en bitcoin

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Bitcoin en Litecoin?

Bitcoin was de een van de eerste cryptomunten en Litecoin kwam er kort achteraan. In dit artikel gaan we in op de overeenkomsten en verschillen tussen Litecoin en Bitcoin.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Litecoin en Bitcoin?

Litecoin en Bitcoin lijken erg op elkaar. Met beide cryptovaluta kun je snel en gemakkelijk betalingen doen of ontvangen. Beide munten zijn gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen derde partij betrokken is bij de transacties van persoon tot persoon.

Wat zijn de verschillen tussen Litecoin en Bitcoin?

Er zijn ook enkele verschillen tussen Litecoin en Bitcoin. Zo gaan transacties bij Litecoin veel sneller dan bij Bitcoin. De transactieblokken worden namelijk vier keer zo snel aangemaakt. Dit komt onder andere doordat Litecoin andere algoritmes gebruikt voor het delven, wat automatisch betekent dat je Litecoin niet kunt delven met een Bitcoin miner.

Hoe kunt je Litecoin of Bitcoin kopen?

Je kunt Litecoin of Bitcoin kopen via een cryptobroker zoals Binance of Bitvavo. Hiervoor dien je een account aan te maken. Tegenwoordig is het kopen van crypto makkelijker dan ooit. Zowel Binance als Bitvavo geven je de mogelijkheid om gebruik te maken van iDEAL of je creditcard. Aangezien de transacties erg snel gaan, heb je de munten in een mum van tijd in je wallet.

Kan ik Litecoin of Bitcoin ook zelf delven?

Heb je al wat ervaring in de crypto industrie en zou je graag een stapje verder willen gaan? In dat geval zou je Litecoin of Bitcoin kunnen mijnen. Hierbij controleert een computer de transacties die vervolgens worden gebundeld in blokken. De blokken worden vervolgens toegevoegd aan de blockchain. Voor het delven is veel rekenkracht nodig. Wie de berekeningen het snelst weet uit te voeren, wordt beloond met een aantal Litecoin of Bitcoin. Houd er rekening mee dat er veel technische kennis vereist is en dat investeren in bepaalde apparatuur niet bepaald goedkoop is.

Een alternatief is om gebruik te maken van de mining pools van Binance. Op deze manier kun je een klein bedrag inleggen, dat wordt gebruikt om crypto te mijnen met geavanceerde apparatuur.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *