Verschillen tussen litecoin en bitcoin

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen Bitcoin en Litecoin?

Bitcoin was de een van de eerste cryptomunten en Litecoin kwam er kort achteraan. In dit artikel gaan we in op de overeenkomsten en verschillen tussen Litecoin en Bitcoin.

Wat zijn de overeenkomsten tussen Litecoin en Bitcoin?

Litecoin en Bitcoin lijken erg op elkaar. Met beide cryptovaluta kun je snel en gemakkelijk betalingen doen of ontvangen. Beide munten zijn gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen derde partij betrokken is bij de transacties van persoon tot persoon.

Wat zijn de verschillen tussen Litecoin en Bitcoin?

Er zijn ook enkele verschillen tussen Litecoin en Bitcoin. Zo gaan transacties bij Litecoin veel sneller dan bij Bitcoin. De transactieblokken worden namelijk vier keer zo snel aangemaakt. Dit komt onder andere doordat Litecoin andere algoritmes gebruikt voor het delven, wat automatisch betekent dat je Litecoin niet kunt delven met een Bitcoin miner.

Hoe kunt je Litecoin of Bitcoin kopen?

Je kunt Litecoin of Bitcoin kopen via een cryptobroker zoals Binance of Bitvavo. Hiervoor dien je een account aan te maken. Tegenwoordig is het kopen van crypto makkelijker dan ooit. Zowel Binance als Bitvavo geven je de mogelijkheid om gebruik te maken van iDEAL of je creditcard. Aangezien de transacties erg snel gaan, heb je de munten in een mum van tijd in je wallet.

Kan ik Litecoin of Bitcoin ook zelf delven?

Heb je al wat ervaring in de crypto industrie en zou je graag een stapje verder willen gaan? In dat geval zou je Litecoin of Bitcoin kunnen mijnen. Hierbij controleert een computer de transacties die vervolgens worden gebundeld in blokken. De blokken worden vervolgens toegevoegd aan de blockchain. Voor het delven is veel rekenkracht nodig. Wie de berekeningen het snelst weet uit te voeren, wordt beloond met een aantal Litecoin of Bitcoin. Houd er rekening mee dat er veel technische kennis vereist is en dat investeren in bepaalde apparatuur niet bepaald goedkoop is.

Een alternatief is om gebruik te maken van de mining pools van Binance. Op deze manier kun je een klein bedrag inleggen, dat wordt gebruikt om crypto te mijnen met geavanceerde apparatuur.

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend handelen in crypto

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 157 euro!