Podcasts over beleggen

7 Nederlandse podcasts over beleggen om te luisteren!

In dit artikel stellen we je op de hoogte van 7 interessante podcasts over beleggen.  Alle podcasts zijn Nederlands gesproken en te beluisteren via Spotify, maar soms ook op de website van de uitgever. Deze podcasts over de beurs zijn ideaal om te luisteren tijdens een fietstocht, wandeling, een treinreis, autorit of andere gelegenheid! 

1. AEX Factor 

Waar op BNR eerder wekelijks te luisteren was naar Beurswatch, is sinds 2021 de podcast in een nieuw jasje gedoopt genaamd AEX Factor. De gespreksonderwerpen zijn breed. Van sojabonen tot Bitcoin, geen onderwerp is te gek! 

2. Inside beleggen podcast

In deze Vlaamse podcast, die ieder woensdag verschijnt, wordt er wekelijks een specifiek aandeel, bedrijf of sector besproken. Een leuke podcast voor beginnende- en ervaren beleggers.

3. Beursgenoten Podcast

In de podcast van Beursgenoten bespreekt Geert Schaaij een aantal aandelen zoals we van hem gewend zijn. Geert Schaaij staat bekend om zijn analyses in begrijpelijke taal en zonder al te veel dure woorden. Echt structuur zit er niet in. Soms verschijnt er een tijd geen podcast en dan ineens weer een aantal achter elkaar. 

4. Beleggen met Rowan Nijboer 

Rowan Nijboer is beleggerstrainer en denkt overal goed over na. Hij heeft de neiging erg de diepte in te gaan, wat een bepaalde categorie beleggers waarschijnlijk zal aanspreken. Ook als ervaren beleggers zorgt deze podcast regelmatig voor nieuwe inzichten!

5. De Aandeelhouder 

De Aandeelhouder bespreekt aandelen vooral vluchtig en kort. Er wordt wat minder de diepte in gegaan. Het wekelijkse praatje van beursbekendheid Nico Inberg is ideaal om een goed beeld te krijgen van wat er momenteel op de beurs speelt. Een erg prettige podcast om naar te luisteren. 

6. Jong Beleggen podcast 

Iedere donderdag verschijnt deze podcast via verschillende media. Pim en Milou nodigen regelmatige interessante gasten uit. Zo kwam bijvoorbeeld CEO Jitse Groen van Just Eat Takeaway al eens op bezoek. Pim Verlaan is lerende als belegger, maar komt over als een verstandige intelligente jongen die goed nadenkt over zijn beleggingsbeslissingen. 

7. Beurstalk 

In de podcast Beurstalk worden wekelijks twee beleggingsexperts uitgenodigd. Deze delen hun visie op de financiële markten, de economie en wat dat betekent voor beleggers. Doordat de experts meestal een bank of vermogensbeheerder vertegenwoordigen merk je dat ieder woord goed wordt gewogen, voordat deze wordt uitgesproken. Dit maakt het niet direct een podcast waar de vonken van afvliegen. 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-