Risico's penny stocks

Handelen in penny stocks: Dit zijn 3 grote risico’s

De meeste mensen willen tegenwoordig snel geld verdienen. Dit is waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen ook worden opgelicht en vaak veel geld verliezen. Helaas heeft de mentaliteit van het “gemakkelijke geld” de aandelenmarkt bereikt en veel mensen investeren onverstandig in penny stocks of spacs  aandelen die vaak te riskant zijn om mee te beginnen. Laten we eens kijken hoe het handelen in dit soort aandelen problematisch kan uitpakken voor beleggers:

Wat zijn penny stocks?

Penny stocks zijn aandelen die worden verkocht voor minder dan een dollar of, in sommige gevallen, minder dan vijf dollar per aandeel. De meeste van deze aandelen hebben slechts een korte operationele en hebben slechts een paar miljoen dollar aan activa. Ze hebben doorgaans een lage marktkapitalisatie, een minimale liquiditeit en worden vaak verhandeld op over-the-counter-beurzen.

Waarom zijn penny Stocks riskant?

Wat u moet weten over deze aandelen is dat de handel erin veel riskanter kan zijn dan die in gewone aandelen. Immers, deze aandelen hebben geen adequate achtergronden, bieden zeer beperkte informatie over de bedrijven, en kunnen soms een enorme bedreiging vormen voor oplichting.

1. Lage beurskoers heeft vaak een reden

De kans is groot dat als bedrijven bereid zijn om aandelen in zulke kleine hoeveelheden te verhandelen, ze hoogstwaarschijnlijk een zeer korte of zeer negatieve bedrijfsgeschiedenis hebben. Deze bedrijven zijn ofwel net begonnen of ze hebben financiële problemen, waardoor ze hun aandelen tegen zulke lage prijzen verkopen.

Omdat er niet veel informatie beschikbaar is over penny stock-bedrijven, is de kans groot dat u een slechte investering doet. Hierdoor kunt u meer geld verliezen dan u van plan bent te verdienen.

2. Beperkte informatie

Voor de meeste bedrijven die als penny stock handelen, is niet echt veel informatie beschikbaar voor beleggers om online of elders te bekijken. Immers, de meeste penny stocks worden verhandeld op de Over the counter markt (OTC), de eisen in informatievoorziening voor beleggers voor een openbare listing zijn hier beperkt.

Zonder dergelijke waardevolle informatie kan het voor de belegger erg moeilijk zijn om de juiste en objectieve handelsbeslissingen te nemen, en dit zou vaak kunnen leiden tot onverstandig giswerk.

3. Omkoping en oplichting

Het is niet gebruikelijk dat dergelijke aandelen worden gepromoot door mensen die daarvoor betaald worden. Misschien hebt u wel eens spam-e-mails ontvangen die te mooi klinken om waar te zijn, en die u aanmoedigen om in een bepaald aandeel te investeren.

Het gebruikelijke scenario dat omkoping en oplichting mogelijk maakt, is dat een bedrijf aandelen koopt en vervolgens e-mails of nieuws verspreidt om mensen te vertellen dat een bepaald aandeel het goed gaat doen op de markt. Veel lezers reageren daarop door in aandelen te investeren, waardoor de prijs drastisch omhoog schiet als gevolg van vraag en aanbod. Daarna kan de oplichter zijn of haar aandeel voor een enorm bedrag verkopen voordat de prijs weer dramatisch daalt, waardoor veel beleggers veel geld verliezen.

Wees voorzichtig met handelen in penny stocks

Kortom, hoewel er veel groeipotentieel is in aandelen van zeer kleine omvang, zijn er grotere risico’s aan verbonden. En vaak, als u niet goed bekend bent met de achtergrond en met de noodzakelijke informatie over hoe uw investering het doet, is de kans groot dat u geld zult verliezen aan de handel met penny stocks.

En dus, als u nieuw bent in de hele aandelenmarkt, zorg er dan voor dat u verstandig beslist in welk type aandelen u wilt investeren en ga niet achter datgene aan wat gemakkelijk lijkt om u rijk te maken. Houd er rekening mee dat, hoewel penny stocks verleidelijk kunnen zijn, ze enorme risico’s van uw kant kunnen inhouden.

Geld verdienen met penny stocks

Uiteraard is het ook heel goed mogelijk geld te verdienen met penny stocks. Houdt er rekening mee dat dit geen gemakkelijke opdracht is. Het is daarom verstandig je aan te melden bij een dienst zoals Pennywatch. Pennywatch is Nederlands grootste platform voor beleggers en handelaren in penny stocks en vermijdt de risicovolle over-the-counter markten.

Voor een klein bedrag per maand ontvang je waardevolle informatie over penny stocks, waarbij de risicovolle over-the-counter markten worden gemeden.

Klik hier om naar de website van Pennywatch te gaan 

 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Gerelateerde artikelen:

Artikelen in deze categorie:

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-