Beste boeken over beleggen

De 5 beste boeken over beleggen in 2022

De beste investering is er één in jezelf. Een goede manier om in jezelf te investeren, is door de beste boeken te lezen over beleggen. Na het lezen van de onderstaande boeken zul je beslagen ten ijs komen en je kansen aanzienlijk vergroten om 2022 tot een succesvol beursjaar te maken!  

1. Beleggen voor dummies

Hoewel we de titel een beetje kinderachtig vinden klinken, ben je na het lezen van dit boek ben je gewapend met een brede basiskennis om de aandelenmarkt te betreden. Je wordt op de hoogte gestelde van allerlei beleggingsmogelijkheden en geen enkel belangrijk onderwerp wordt overgeslagen.

Het boek gaat verder de diepte in dan de titel misschien doet vermoeden. Voor zowel beginnende als ervaren beleggers is het dan ook nuttig het boek door te lezen. Verder wordt je geleerd een beleggingsplan te maken, zodat je je geld kunt laten groeien. Hierna ben je zeker geen dummie meer!

2. The Simple Path to Wealth 

Veel mensen zijn doodsbang om te investeren op de aandelenmarkt. Ze zien beleggen als gokken en blijven er ver van verwijderd. Dit boek van Jim Collins geeft je een goed inzicht in indexbeleggen en redenen waarom het zo lang goed werkt. Als je wilt dat je geld voor je werkt, en op zoek bent naar een eenvoudige aanpak en niet met risicovolle strategieën wil spelen, dan is dit boek iets voor jou!

Het is een van de beste, gemakkelijk te lezen boeken over beleggen, waardoor je na het lezen zelfverzekerd de beurs betreedt.

3. The Bogleheads’ guide to investing 

Een derde eenvoudige gids die je wegwijs maakt in de wereld van beleggen. Dit boek zal je adviseren over hoe je de basis kunt leggen om lange termijnrijkdom te creëren. Dit boek richt zich op passieve beleggingsstrategieën op basis van beleggen in indexfondsen.

Het is een geweldige gids als je erin bent geslaagd om geld te besparen, maar niet zeker weet hoe je het moet investeren. Je wilt je spaargeld natuurlijk niet laten slapen!

4. Rich dad, poor dad 

In dit boek vertelt Robert Kyosaki over hoe hij opgroeide en over geld leerde van twee heel verschillende vaders (één was de vader van zijn jeugdvriend). De zeer verschillende ideeën van zijn niet-zo-rijke vader in vergelijking met de rijke vader onthullen totaal verschillende ideeën over het leven en rijkdom.

Dit boek doet je beseffen hoe belangrijk financiële educatie is. Tevens dringt het besef door hoe weinig we er over leren tijdens onze jeugd.  Het verschil tussen activa en passiva en het belang van geld voor je laten werken, in plaats van dat je voor geld moet werken, is één van de grootste lessen die je leert tijdens dit zeer leerzame boek.

Na het lezen van dit boek zul je met een compleet andere mindset nieuwe investeringen doen.

5. Invest in Penny Stocks

Droom jij ervan om van een dubbeltje een groot vermogen op te bouwen? Dan is dit boek iets voor jou! Het boek is geschreven door penny stock belegger Peter Leeds.

Peter Leeds begon op zijn 14e te beleggen in penny stocks. Hij spaarde op deze jonge leeftijd $3600 bij elkaar. Hij kocht vervolgens een waardeloze penny stock en hij verloor zijn volledige inleg.

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten motiveerde dit hem om beter onderzoek te doen. Peter Leeds ontwikkelde vervolgens een strategie om succesvolle penny stocks te selecteren. Inmiddels heeft Peter Leeds een enorm kapitaal vergaard met deze strategie.

In het boek deelt hij deze strategie met zijn lezers. Dit boek is bij afstand het beste boek in deze categorie. Na dit boek ben je namelijk in staat winstgevend te beleggen in penny stocks. Kortom, iedere belegger zou het in de kast moeten hebben staan. Dikke kans dat dit je beste investering ooit wordt…

   

Leren beleggen voor slechts 27 euro? 

Via de masterclass Beleggen als een Pro leer je via een uitgebreide videocursus professioneel beleggen vanuit huis! In eenvoudige stappen leer je een winstgevende strategie die toepasbaar is op aandelen, valuta, crypto en grondstoffen.

Wees er snel bij, want de cursus is nog slechts tijdelijk verkrijgbaar met 89% korting van 257,- voor 27 euro!

Klik hier om je nu aan te melden 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Gerelateerde artikelen:

Artikelen in deze categorie:

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-