Wat is prijsactie

Wat is prijsactie en waarom is het belangrijk?

Prijsactie is een essentieel onderdeel van handelen op de beurs. Wat betekent het precies en waarom is het belangrijk om te begrijpen als je gaat handelen? In dit artikel bespreken we de belangrijkste onderdelen.

Wat betekent prijsactie?

Prijsactie is het beginsel van handel op basis van beweging van prijzen. Het uitvoeren van orders achter elkaar is simpelweg de basis. Door het in kaart brengen van de prijsactie op charts is er bepaalde beweging te zien naarmate een bepaalde periode handel plaatsvindt. Hier ontstaan voornamelijk technische signalen uit zoals patronen en figuren. In een eerder artikel  bespraken we al een aantal patronen die voortkomen uit dit beginsel.

Wat is prijsactie?

Waarom kan prijsactie nuttig zijn?

Als voorbeeld nemen we even de onderstaande chart van Apple. Hierin is de prijsactie terug te zien in candlesticks. Dit is een veelgebruikte methode omdat het een goede visualisatie is van wat er tijdens een bepaalde handelsperiode is gebeurd. Het vertelt namelijk over waar de koers in die bepaalde periode tussen heeft bewogen, waar de prijs is geopend en vervolgens is gesloten. Door hiernaar te kijken kan men bijvoorbeeld een steun en weestand definiëren. Deze kunnen worden gevonden wanneer de prijs  meermaals tegen een bepaald prijsniveau opveert of afketst.

Prijsactie
Voorbeeld prijsactie bij Apple

Het handelen op basis van prijsactie is steeds populairder geworden de laatste jaren. Dit is omdat een breed palet aan platforms tegenwoordig mooie grafieken aanbiedt waarop prijsactie kan worden gevisualiseerd. Bovendien is er sprake van een stijgend aantal handelaren op de beurs.

Wat direct opvalt bij het gebruiken van de methode is dat ieder zo zijn eigen implementatie heeft van deze bron van informatie. Zo zijn er handelaren die alleen maar naar prijsactie kijken en bijvoorbeeld op basis van steun- en weerstandslijnen een koop- of verkooppositie innemen. Daarnaast zijn er ook bijvoorbeeld fundamentele handelaren die vooral naar bedrijfs- en marktcijfers kijken en prijsactie gebruiken om een aantrekkelijk aankoopmoment te bepalen.

De valkuilen van prijsactie

Naast de verschillende implementaties zijn er ook veel verschillende interpretaties. De signalen die prijsactie geeft zijn vaak niet bewezen en ieder heeft zo zijn eigen mening. Zo komen veel handelaren met andere conclusies. Daar komt bij dat er op basis van prijsactie veel verschillende signalen kunnen komen. Er zijn veel indicatoren, die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in combinatie met trendlijnen en figuren. Het overzicht kan zo snel verdwijnen en in slechte signalen resulteren.

Leren handelen op basis van prijsactie voor slechts 29 euro?

Via de masterclass Beleggen als een Pro leer je via een uitgebreide videocursus professioneel beleggen vanuit huis! Het onderdeel prijsactie komt hier uitgebreid aan bod. In eenvoudige stappen leer je een winstgevende strategie die toepasbaar is op aandelen, valuta, crypto en grondstoffen.

Wees er snel bij, want de cursus is nog slechts beperkt verkrijgbaar met 90% korting van 297,- voor 29 euro!

Klik hier om je nu aan te melden 

Deel dit artikel

Profiteer van de volgende acties: 

Ontvang €200,- transactietegoed

Profiteer van lage tarieven en ontvang tot 2,8% rente op je  niet belegde geld

Finst Logo

Ontvang €10,- gratis!

Handel in 100+ crypto tegen de laagste tarieven en ontvang 10 euro aanmeldbonus!

Bitvavo

Handel tot 10.000 euro gratis

Koop, verkoop en bewaar meer dan 200+ crypto bij Nederlands grootste exchange

Meer voor jou als belegger..

Long- en shorttips van aandelen en meer 

Laat je inspireren, of handel mee met posities in die echt worden ingenomen. 

Hoge rendementen met kleine bedrijven

Ontvang kooptips van aandelen van kleine bedrijven met een groot potentieel 

Aandelen-waarderen.nl

Beleg als een Expert: Ontdek met Onze Software de Volgende Apple of Tesla!

Gerelateerde artikelen:

Artikelen in deze categorie:

Tijdelijk aanbod: Leer winstgevend beleggen!

Onze masterclass is tijdelijk te volgen van 297 voor slechts 89,-